A LLumar Délkelet-Európa a régió 9 országából, 120 cég, 238 LLumar fóliázóját látta vendégül a kétnapos eseményen. A vendégek többek között Darrell Reed, a LLumar kereskedelmi igazgatójának előadásából ismerkedhettek meg a fóliaipar újdonságaival és az új LLumar termékekkel, aki az Egyesült Államokból érkezett a rendezvényre.

A rendezvény csúcspontja az autófóliázó verseny volt, ahol a 76 főt számláló nemzetközi mezőnyben, Délkelet-Európa legkiemelkedőbb szakemberei mérték össze tudásukat. A versenyzők bírálatában a 2018-as autófóliázó világbajnokság harmadik helyezettje, a Dél-Afrikából érkezett John-Ross Arendse, a LLumar Olaszország igazgatója, Renato Gallo, valamint a LLumar angol központjának technikai szakembere, Eugene Voigt segédkezett. Az előfutamokban a feladat egy autó első-oldalsó ablakainak szétszedés nélküli fóliázása volt.

Rendkívül büszkék lehetünk, hiszen a magyar versenyzők kiemelkedően teljesítettek az előfutamokban és a nyolcfős döntőbe hárman is bejutottak: Jacob Tamás (Budapest), Jámbor András (Győr) és Polgár Ádám (Celldömölk). A magyarok mellett egy-egy román és bolgár, valamint három Szerbiából érkezett versenyző kvalifikált a fináléba, ahol már nehezebb dolguk volt: az autók hátsó oldalsó és hátsó szélvédő üvegeinek szétszedés nélküli fóliázása volt a feladat, melyre mindössze 35 perc állt rendelkezésükre.

Az első helyezettnek járó trófeát Jacob Tamás emelhette a magasba, aki győztesként a LLumar támogatásában részt vehet a szeptemberben, az USA-ban megrendezésre kerülő autófóliázó világbajnokságon!

A 2. helyen Rumen Prodanov (Bulgária), a 3. helyen pedig Ionita Marian (Románia) végzett. Nagyon büszkék lehetünk a délkelet-európai összetettben 5., a magyar bajnokságban pedig 2. helyen végzett Jámbor Andrásra (Győr), és az összetettben 8., a magyar ranglistán pedig 3. helyezett Polgár Ádámra (Celldömölk) is!