Bizonyára önökkel is előfordult már, hogy menet közben valami kotyogást, zajt hallottak elölről. Elsőre pontosan nem lehetett megállapítani, hogy mi a baj, de azt tudták, orvosolni kell. Persze meglehet, akkor már késő volt. Épp ezért jobb megelőzni a bajt.

Tesztek sokasága bizonyítja az STP injektor tisztító adalék használatának fontosságát.

Tesztek sokasága bizonyítja az STP injektor tisztító adalék használatának fontosságát.

Némi odafigyeléssel és pénzzel komoly összegeket spórolhatunk. Az autók karbantartásánál is vannak örök igazságok, mint például, hogy a tiszta motor jobban működik, vagy említhetnénk azt is, hogy a gyenge üzemanyag rontja a kocsi teljesítményét. Koszos lehet tőle a dugattyú, az injektor, a szelepek vagy a szívórendszer. Épp ezért nem árt adalékanyagot adni a benzinhez. Ugyanakkor a gyenge minőségű adalék akár több kárt is okozhat, mint hasznot. Szóval érdemes azt is megnézni, mivel próbáljuk tisztán tartani a motort.

Ahogy az autóknál, úgy az adalékanyagoknál is széles a választék. Persze attól még, hogy vezetni tudunk, nem válunk még évek multán sem az injektor tisztító használata professzorává. És nem is kell, elég, ha kicsit jobban odafigyelünk a vezetésre.

A káros lerakódások intő jele a megnövekedett üzemanyag fogyasztás, a teljesítményvesztés és a fokozott károsanyag-kibocsátás. Mint sok esetben, az olcsó itt is gyanús. Mindig jobban járunk, ha nem ezen spórolunk. Néhány ezer forint megtakarítás később akár tízezrekbe kerülhet.

Az STP már több mint ötven éve a legmodernebb adalékanyagokat gyártja. A gépkocsik sokaságán végzett STP injektor tisztító teszt már számtalan esetben bizonyította, hogy használata a szeleplerakódások 92%-át eltünteti a szokásos üzemanyagokkal összehasonlítva.

Hasznos információ lehet, hogy egy flakon STP üzemanyag-adalékot 60 liter üzemanyaghoz kell keverni, és a használat közben kialakult injektor tisztító tapasztalatok azt mutatják, hogy ez nagyjából 4800 kilométerre elegendő is. Szóval, nem nagy befektetés, ám akár sokszorosan megtérülhet.

Az STP injektor tisztító vélemények alapján ez a minőségi adalék helyreállítja az erőt és a teljesítményt már egy tartály felhasználása során. Négy százalékkal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, megelőzi a motor reagálásának lassulását és a teljesítmény-vesztését. Az STP adalék javítja a károsanyag-kibocsátást és megakadályozza a szűrő eltömődését okozó korróziót, valamint segíti a jobb vízleválasztást is.

Szóval egy kis odafigyeléssel és egy kis ráfordítással rengeteget spórolhatunk magunknak.