Alig egy éve indult meg a Lada értékesítése Magyarországon, és már itt is a következő generáció tagjaként, az abszolút európai piacra szánt új Lada Vesta. Az új generációs Ladák már a Renault-Nissan csoport égisze alatt készültek, formatervezőjük pedig a világhírű brit Steve Mattin, akinek nevéhez több Volvo és Mercedes modell is kötődik.

Az új Lada Vesta esetében is jár a három év kilométer korlátozás nélküli garancia és az országos asszisztencia.

Az új Lada Vesta esetében is jár a három év kilométer korlátozás nélküli garancia és az országos asszisztencia.

Ami viszont továbbra is echte orosz maradt benne, az az elnyűhetetlennek tartott Lada motor. Oroszország jelenleg egyik legkelendőbb autója nálunk húsz márkakereskedésben lesz elérhető. Az új Lada Vesta ára az alapmodell esetében 2.999.000 Forintra lett belőve, és ezért az összegért a korábbi modellekhez képest már egy sokkal jobban felszerelt, valóban kompakt méretű autót kaphatunk.

A gyártó négy felszereltségi szintet kínál, az alap Standard, a magasabban felszerelt Comfort, és a navigációval és tolatóradarral ellátott Lux mellett a Lux AMT-t robotizált váltóval. Minden változat 1.6-os, 105 lóerős benzines motorral érhető el, és papírforma szerint a Lada Vesta fogyasztás nem éri el a 6,5 litert vegyesben.

Az új Lada Vesta esetében egyébként szintén jár a három év kilométer korlátozás nélküli garancia és az országos asszisztencia. Előbbi igény esetén öt évre is bővíthető.