A kilencvenes évek elejétől már forgalmazták hazánkban a Bentleyt. A Valent British Motors a Rolls Royce-szal együtt árulta Magyarországon a brit luxusmárkát. Az ezredforduló környékén azonban megszűnt a behozatal, és majd húsz esztendőt kellett várni, hogy ismét visszatérjen hazánkba az angol autóipar eme ékköve.

A Porsche Inter Auto Hungaria Kft. a világ egyik legnemesebb márkájával, a Bentley-vel egészíti ki portfolióját, és a Porsche modelljei mellett 2018-tól már a brit Bentley magyarországi autóképviselete is lesz egyben. A hírt a kamion Eb alatt a Hungaroringen jelentették be, amelynek betétfutama volt az a Blancpain GT Series, ahol félgyári csapattal a Bentley is versenyez.

A Porsche Inter Auto Hungaria Kft. a világ egyik legnemesebb márkájával, a Bentley-vel egészíti ki portfolióját.

A Porsche Inter Auto Hungaria Kft. a világ egyik legnemesebb márkájával, a Bentley-vel egészíti ki portfolióját.

Állítólag két autót már el is adtak itthon, ráadásul úgy, hogy a csúcskategóriás luxusautókat gyártó márkának csak jövőre lesz szalonja. Az exkluzív bemutatóterem a Szerémi úti Porsche Centrum Budapest telephelyén épül majd meg, mintegy 160 négyzetméternyi területen, ahol a tervek szerint két autó fog elférni.

A mintegy 650 ezer eurós költségből épülő Bentley Budapest a tervek szerint 2018 utolsó negyedévében fogja megnyitni kapuit. A Bentley Magyarország autópiacán történő értékesítésével kapcsolatos prognosztizálása szerint még a nyitás évében gazdára találhat öt új Bentley, 2019-re pedig már 10 autó eladása a cél. Csak érdekesség képpen: Oroszországban tavaly majdnem minden nap eladtak egy Benlteyt, az éves értékesítés 318 darab volt. Mi persze jóval kisebb piac vagyunk, de a Bentley Magyarország autópiacára kitűzött céljai nem elérhetetlenek.

A Bentley katalógus gerincét jelenleg négy típus adja, és akár csak a világ minden részén, nálunk is mindegyik modell kapható lesz. A Flying Spur négyajtós luxuslimuzin, az akár 710 lóerős motorral is rendelhető kétajtós Continental GT sorozat, mind a GT kupé, mind pedig a kabrió változatban, a márka tradicionális értékeit leginkább megtestesítő Mulsanne luxuslimuzin, valamint a nagy újdonság, az akár 300 km/óra feletti végsebességre is képes Bentayga luxus-SUV modell. A tekintélyes méretű sportos szabadidő-autó egyébként igazán sportos attitűddel van felvértezve, és a 608 lóerős, 900 Nm-es nyomatékú, W12-es benzinmotoron kívül akár a 435 lóerős, V8-as dízelmotorral is rendelhető.