A Ford Mustang eladásai egyre nőnek a világ különböző piacain, s ezzel párhuzamosan a motorsportban is egyre hangsúlyosabb szerepet kap.

A legújabb, versenypályákra tervezett Ford Mustang GT4 gépházában az új generációs 5,2 literes V8-as szívómotor dübörög, amit kifejezetten ehhez a modellhez hangoltak, és amelynek tervezését, fejlesztését és építését a Ford Performance közösen végezte a Roush Yates Engines vállalattal.

A cseppnyi kis Ford Mustang tuning átszámolva 55-60 millió körüli eladási árat hoz össze, de ezért a Ford Mustang GT4-ben a hajtáslánctól a futóműig már számos olyan részegység működik, amelyek korábban éles versenykörülmények között is beváltak.

A Ford Mustang GT4 gépházában az új generációs 5,2 literes V8-as szívómotor dübörög.

A Ford Mustang GT4 gépházában az új generációs 5,2 literes V8-as szívómotor dübörög.

A tuning alkatrészek a legjobbaktól érkeztek. A könnyű és kompakt, hatfokozatú szekvenciális Holinger sebességváltó már sok versenyen bizonyította, hogy pneumatikus működtetése révén gyorsan, pontosan és egyenletesen kapcsolja a sebességfokozatokat.

A Ford Mustang GT4 hajtásláncában emellett szárazkarteres kenési rendszer, valamint a ZF által kifejlesztett kéttárcsás kuplung és lendkerék működik. A lengéscsillapítókat a Multimatic, a kis tömegű, 18 x 11-es méretű, kovácsolt alumínium keréktárcsákat a Forgeline, a féktárcsákat és hatdugattyús féknyergeket pedig a Brembo szállítja.