Valószínűleg csak a korral járó nosztalgia okozhatja, de számunkra mindig nehéz egy-egy valóban ikonikus név egyszerű celebbé változtatását végignézni.

Az elektromos meghajtás teljesen rendben, hiszen a következő évtizedekben láthatóan ez lesz a meghatározó, de a Ford Mustang SUV változatának piacra dobása azért némi zavart keltett bennünk. Persze az is igaz, hogy ezzel a parádés múlttal egy elektromos coupé szintúgy ezt tette volna.

Az első képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy az elektromos meghajtással felvértezett Ford Mustang Mach-E igen komoly alternatívaként lép majd a piacra.

Az első képek alapján nagyon úgy tűnik, hogy az elektromos meghajtással felvértezett Ford Mustang Mach-E igen komoly alternatívaként lép majd a piacra.

 

A Mustang az Mustang, tudjuk ezt már az 1968-as Bullit féle GT óta, és ez így is volt szép. Persze a lamentálást félretéve a Ford Mustang Mach-E szintén szépre sikeredett, a névválasztásra pedig biztos, hogy nálunknál sokkal hozzáértőbbek bólintottak rá, és hát a korral is haladni kell, mert egyébként még mindig szekéren járnánk az utcákat.

A tavaly év végén bemutatott elektromos Mustang már családi autónak érkezik, és 5 felnőtt kényelmes utazását teszi majd lehetővé, egy 402 literes hátsó csomagtartóval megspékelve. Helyben tehát nem lesz hiány, az egyediséget pedig – már amennyire ez még lehetséges az SUV-k végtelen tengerében – egészen jól megoldották.

A Ford Mustang Mach-E két akkumulátor változatot kínál majd, melyek közül a 75,7 kWh-s kisebbik 338, míg a nagyobbik 98,8 kWh-s már 480 kilométer hatótávot fog biztosítani számunkra. A 255 és 465 lóerős teljesítménytartományba eső változatoknak elég sok hajtáslánc variánsa áll majd rendelkezésünkre hátsó- illetve összkerék-meghajtással egyaránt. A 2020 év végén Európába érkező Ford Mustang Mach-E ára a 257 lovas alap esetében 45.000 dollár, azaz 13-14 millió forint körül alakulhat, ami ráadásul még jó árnak is számít a kategóriájában.