Szeretjük a Zafirát. Régen is szerettük, de a legújabb generáció variálhatósága még jobbá tette. Akár nagycsaládosok, akár kisvállalkozók vagyunk, rengeteg lehetőséget kínál számunkra, és az év végén érkező elektromos Zafira már a környezettudatosabb vásárlókat is ki tudja majd elégíteni.

Az új modellt a Life sorozat trónjára szánják a rüsselsheimiek, és mint ilyet természetesen gazdag felszereltséggel is fogják kínálni. A teljesen elektromos Zafira kétféle akku csomaggal lesz rendelhető, melyek közül a kisebbik 50 kWh-s energiaforrás 230-, még a nagyobbik 75 kWh-s 330 kilométeres emissziómentes utazást tesz majd lehetővé.

Az elektromos Zafira az ígéretek szerint igen széles spektrumon kínál majd felhasználási lehetőségeket.

Az elektromos Zafira az ígéretek szerint igen széles spektrumon kínál majd felhasználási lehetőségeket.

A Zafira-e Life csúcssebességét az akkuk kímélése miatt ugyan 130 km/h-ban korlátozták, de 136 lóerős teljesítménye okán kategóriájában már legtöbb riválisánál jobbnak számít. A kiváló Zafira méretek természetesen az elektromos kiadás esetében is biztosítottak, és a három méret, az S, M, és L ugyanúgy elérhetőek.

A Zafira-e Life hat, hét, vagy nyolcüléses változataihoz már alumíniumsíneken csúsztatható bőrüléseket is kínál, de természetesen kisebb méretű áruk szállítására ugyanolyan jó megoldás lehet. Az elektromos Zafira 80%-ra való feltöltési ideje a kisebbik akku esetében 30, a nagyobb változatnál megközelítőleg 45 percet vesz majd igénybe. A művelet nyilvános oszlopról, falitöltőről, és hagyományos konnektorról egyaránt könnyedén elvégezhető lesz majd. Az Opel új villanyautója várhatóan az év végén kerül a szalonokba.