Mint minden modellnél előbb-utóbb, most a kis kedvenc esetében is elérkezettnek látták már az időt egy újabb generáció bevezetésére.

A Toyota Yaris 2020-tól számos újítást kap, hiszen az autó már eleve a gyártó vadonatúj TNGA névre keresztelt globális padlólemezére épül. Az új GA-B platform stílusos megjelenést, praktikumot, élvezetes vezethetőséget és fokozott biztonságot kínál majd, míg a szintén új fejlesztésű 1.5 literes Hybrid Dynamic Force hajtáslánc pedig a kiemelkedő takarékosságot továbbfejlesztett gázreakcióval kombinálja.

A Toyota Yaris 2020 kiadása nem csak külsőségeiben változik, de az utastere is idomul a mai irányzatokhoz.

A Toyota Yaris 2020 kiadása nem csak külsőségeiben változik, de az utastere is idomul a mai irányzatokhoz.

A még 2012-ben bemutatott harmadik generáció a kisautók között elsőként kapott öntöltő full hybrid hajtásláncot, de a zöldtechnológiában már eddig is élen járó márka más terülteken is vezető pozíciókra szeretne törni.

Nem titkolt célja a gyártónak, hogy a Toyota Yaris 2020-ra a világ legbiztonságosabb kisautójává váljon. Ennek érdekében az eddig csak a magasabb kategóriákban elérhető számos vezetéstámogató rendszerrel ruházzák majd fel, miközben tervezésekor már eleve figyelembe vették a 2020-tól minden eddiginél szigorúbb biztonsági normák előírásait is.

Az első számú hajtásláncként természetesen az 1.5-ös háromhengeres benzinmotorral együttműködő Hybrid Dynamic Force szolgál majd, melynél mintegy 20 százalékkal alacsonyabb fogyasztást ígérnek a kifutó Toyota Yaris-hoz képest, de egyes piacokon 1.0 és 1.5 literes benzinmotorokkal is kapható lesz. Az újdonság előreláthatólag 2020 őszén kerül a márkakereskedésekbe.