Ebben az évben egy fantasztikus ötlettől vezérelve az esemény az Aeropark Repülőgép Múzeumban került megrendezésre. Mihálszky Tamás – az AmCars szülőatyja és Magyarország amerikai autós klubjának elnöke – mesélt a részletekről.

 

– Miért éppen a repülők?
– Már több rendezvényünkön is összekötöttük a földi- és légiközlekedést, ami mindig sikert hozott, így a jubileumi fesztiválhoz nem is találhattam volna ideálisabb helyszínt. Az idő is csodálatos volt, és amcsi járgányainkkal valóban különleges élmény volt közvetlen a gépek mellett parkolni.

 

– Milyen különlegességek voltak?
– Végtelen a sor, de a teljesség igénye nélkül megpróbálok párat kiemelni. A veteránoknál egy 1955-ös Buick Special, egy 1956-os Chevrolet BelAir és egy 1960-as Cadillac Fleetwood vitték a prímet. Különlegességekben egy bőrözött Csepel-Chevrolet Hot Rod pickup kapott különdíjat, de itt volt az ország leghosszabb limuzinja, David Starsky Gran Torino-ja, a Duke fivérek Lee Tábornoka, Bummble Bee és Michael Knight K.I.T.T.-je is. A rendőri szervek a nyolcvanas évektől napjainkig több állam Police car-jaival és néhány Sheriff-el képviseltették magukat, de volt halottas kocsi, jubileumi kiadású Corvette, Elvis Pink Cadillac-je, néhány chopper, trike, no és persze napjaink remake autói is szép számmal jelen voltak. Dél körül el is értük a park befogadóképességének határát, a közel 400 járművel.