Az új Jaguar XE minden eddiginél sportosabb karakterrel bír, melyhez stíluselemeit nem titkolt módon az F-TYPE sportautó vonalaiból vette át. A változtatásoknak köszönhetően lényegesen szélesebbnek és mélyebben ülőnek hat, ezzel is demonstrálva a benne rejtőző erőt.

A belső térben kontrasztos öltésekkel varrott ülések, krómozott váltófülek erősítik a sportos hangulatot, melyet a jól megszokott elegancia megtartása végett itt is remekül ötvöztek a minőségi anyagokkal. A hátsó- vagy összkerékhajtással választható Jaguar XE 2019-től többek között már alapból kínálja az automataváltót, a 18 colos keréktárcsákat, a motoros állítású bőrüléseket, a LED-es fényszórókat, a parkolóradart, a tolatókamerát és a sávtartó asszisztenst.

A Jaguár XE utastere természetesen továbbra is a márkától már jól megszokott prémium minőséget kínálja.

A Jaguár XE utastere természetesen továbbra is a márkától már jól megszokott prémium minőséget kínálja.

Az ügyfelek az S, SE és HSE felszereltségek közül választhatnak, melyek közül bármelyik kapható a sportos R-Dynamic változatban is. Az új Jaguar XE alumíniumban gazdag, kistömegű karosszéria-szerkezete továbbra is nagyon fontos szerepet játszik az autó dinamikus vezethetőségében és takarékos üzemeltethetőségében.

A meghajtásról jelenleg a környezetbarát Ingenium benzin- és dízelmotorok gondoskodnak, melyek közül a Jaguar XE 2.0 benzines motor 250 vagy 300 lóerős kivitelben érhető el, és utóbbi, akár 5,7 másodperces gyorsulást képes az autónak biztosítani.  A gyártó természetesen nem feledkezett meg a takarékosabb vezetőkről sem, számukra meggyőző alternatíva lehet a 180 lóerős dízel kiadás a maga 4,9 literes fogyasztásával.