Már decemberben átvehette új versenyautóját a MOL Racing Team párosa, Herczig Norbert és Ferencz Ramón. A négyszeres magyar bajnok és tavalyi Európa-bajnoki hatodik helyezett versenyzőpáros kilenc sikeres év után igazolt át a Skoda csapatától.

Bár remek éveket tudhatnak maguk mögött, de a Volkswagen Polo GTI R5 segítségével való küzdelem mindenképpen minőségi ugrást, és új motivációt jelent a sportemberek életében. A mostani fejlesztést a gyár motorsport csapatának azon mérnökei végezték, akik már bizonyították szakértelmüket, a verhetetlen előd, a négyszeres világbajnok Volkswagen Polo R WRC esetében.

Az Volkswagen Polo GTI R5 1.6-os idei erőforrása 272 lóerőt tud 400 Nm-es nyomaték, és 4,1 másodperces gyorsulás mellett.

Az Volkswagen Polo GTI R5 1.6-os idei erőforrása 272 lóerőt tud 400 Nm-es nyomaték, és 4,1 másodperces gyorsulás mellett.

Magát a fejlesztést tavaly ősszel fejezte be a gyár, és az új Volkswagen Polo GTI R5 még a Katalán Ralin mutatkozott be Petter Solberg irányítása alatt. Az új versenyautó egy állandó négykerékhajtású, 1.6 literes közvetlen befecskendezéses turbófeltöltéses motort kapott.

Az autó a maga 272 lóerős teljesítménye és 400 Nm-es nyomatéka mellett 200 km/órás végsebességet és mintegy 4,1 másodperces százas gyorsulást biztosít a versenyzőpáros számára, melyet egy ötsebességes szekvenciális versenyváltó továbbít a kerekek felé. A csapat továbbra is a 2018-ban már jól bevált MOL HI5 üzemanyagot használja, amelyhez a tervezők új, speciális motorvezérlő programot fejlesztettek ki. A 4067 mm hosszú, 1942 mm széles és 1230 kilogrammos Volkswagen Polo GTI R5 már a MOL Racing Team jellegzetes színeibe öltözve várja az idei kihívásokat.