A korábban hazánkban csak dízellel értékesített Kia Sorento benzines kiadása most egy 188 lóerős 2.4 literes, soros négyhengeres GDI motorral jelent meg a modellpalettán, melyhez szériában egy hatfokozatú automata váltót csatlakoztatott a gyártó.

Az újdonság induláskor LX felszereltségi szinten érkezik a márkakereskedések kínálatába, de természetesen elérhető lesz 7 személyes változatban is, melyhez így a közelmúltban meghirdetett nagycsaládos kedvezménnyel akár már 5.999.000 forintért hozzájuthatunk.

Természetesen a Kia Sorento benzines változata is megkapja a 7 év vagy 150 000 km teljes körű, illetve a 12 év átrozsdásodási garanciát.

Természetesen a Kia Sorento benzines változata is megkapja a 7 év vagy 150 000 km teljes körű, illetve a 12 év átrozsdásodási garanciát.

Az egyébként 9.725.000-ról induló Kia Sorento ár így már egy valóban érezhető engedményt biztosíthat számunkra, hiszen ennyiért leginkább csak egy kategóriával lentebb válogathatunk. A Kia Sorento benzines változata már alapfelszereltségen számos biztonsági és kényelmi megoldást nyújt számunkra. A vészfékrásegítő, a visszagurulás-gátló és a lejtmenet szabályozó mellett LED-es nappali menetfény és első ködfényszórók is a csomag részei.

A kényelmi funkciók közül tolatóradar, első- és hátsó ülésfűtés, fűthető bőr kormány, elektromosan bezáródó és fűthető külső tükrök, sebességhatároló és a 40/20/40 arányban dönthető hátsó ülések is hozzátartoznak. A Kia Sorento 7 személyes kialakítását egyébként plusz 300.000, míg az automata összkerékhajtást plusz 500.000 forintért tudhatjuk az autónkban. A Sorento ráadásul csakúgy, mint a Kia minden modellje 7 év vagy 150 000 km teljes körű, illetve 12 év átrozsdásodási garanciával érthető el.