Legtöbbször nem is a pénz miatt, hiszen sokszor céges autó van a használatotokban, ahol a nagyobb teendőket a flottakezelő intézi, nektek pedig marad a hétvégi autóápolás. Örömszerzési céllal, önkezűleg. Aki pedig a sajátját félti, az tudja, hogy a gépi autómosó kefe hosszabb távon kárt tehet a fényezésben.

Szerencsére azzal az érvvel is találkoztunk, hogy az ivóvíz védelmében az autómosás otthon tilos már, és persze alig telik el hétvége autós találkozó nélkül, ahol pedig úgy illik, ha teljes fényében pompázik a gép. Ugyanakkor a víz nélküli autómosás otthon is könnyedén elvégezhető. Az eljárást hívják nanotechnológiás autómosásnak is, és ma már egyre elterjedtebb.

Ma már a nanotechnológiás, víz nélküli autómosás otthon is könnyedén elvégezhető, és egyre elterjedtebb.

Ma már a nanotechnológiás, víz nélküli autómosás otthon is könnyedén elvégezhető, és egyre elterjedtebb.

Természetesen megvannak a maga korlátai, – egy somogybabodi kiruccanás után kár is vele próbálkozni -, de átlagos használat esetén tökéletesen megfelel. Sőt, ráadásul a házi autókozmetika eme műfaja egyszerű, könnyen elvégezhető, nem szükséges hozzá órákon át a különböző autóápolási tanácsok böngészése.

A kasztnira és a mikroszálas törlőkendő felületére is spriccelni kell az anyagból, majd eloszlatni a felületen, illetve egy másik mikroszállal fényesre törölni. Magic! Ennyiből áll a víz nélküli autómosás otthon! Tíz éve ilyet használok, tökéletes. Egyre kell vigyázni: a tűző napon felhevült autó letisztítására ez sem alkalmas. Öregautósok szeretik, mert biztos, hogy nem áztat az esetlegesen befolyó víz, a fiatal autósok meg azért, mert nem karcol, így kíméletes az új autó ápolása. Az már csak ráadás, hogy bizonyos fokig UV álló védőréteget képez, így tovább marad szép a lakk is.

A felnire, a fényezett fém és a műanyag felületekre is tökéletes a Lotus Ultra Nano Gyors Wax. Lehozza a fékport, meg mindent, de ha mégis autó sampon használatára volna szükség, mert akkora a sár a fényezésen, a Lotus Cleaning Ceramic Detailing Kit a cimborád.

Az ablakok és a szélvédő víz nélküli tisztítása sem jelent problémát a megfelelő autóápolási szerek segítségével.

Az ablakok és a szélvédő víz nélküli tisztítása sem jelent problémát a megfelelő autóápolási szerek segítségével.

Ezek után jöhetnek az ablakok és a szélvédő tisztítás. Csak addig hangzik idegenül, míg egyszer kipróbálod. Erre kínáljuk a Sonax Üvegtisztító sprayt, ami a hagyományos ablaktisztító szerekkel szemben kíméletes a gumitömítésekhez. Szúnyog invázió van, de hát erre való a megfelelő nyári szélvédőmosó, ami anyagában olyan oldószereket tartalmaz, ami segít lemosni a rovarok tetemeit, a fényezett felületekre pedig használjunk bogároldót, ami fellazítja azokat, és nem engedi a napon a lakkba belesülni őket. Feltéve persze, ha fellazítás után le is törölted a hullákat.

30 perc és majdnem kész is a víz nélküli autómosás otthon, szép az autó, és mozogtál is egy jót. Mi több, nem volt tisztítási költség, az autókozmetika ára nagyrészt a zsebedben maradt. Már csak a kerekek vannak, ahol a száraz autómosás ugyan olyan jól bevált módszer.

A fékpor fékezéskor óhatatlanul beül a felni réseibe, és ennek eltávolítására remek dolog a Sonax EXTREME felniápoló szett, ami minden lakkozott felnihez jó. Főleg a Sonax mikroszálas felnitisztító célszerszámmal, amivel gyakorlatilag minden résbe beférsz, és nem szenvedés a felni megtisztítása. Vannak felspriccelhető, habállagú és kenhető szereink, amik az összes gumi ápolására alkalmasak, mint a kéderek, a szőnyegek, és a lökhárító koptatók. A LIQUI MOLY és a Sonax is kínál gumitisztítókat, ápolókat. Ami közös bennük: védik a gumit az UV-tól, megtartják rugalmasságát, és selymes, fekete, csillogó vagy matt hatást kölcsönöznek. Segítségükkel minden probléma nélkül elvégezhető a víz nélküli autómosás otthon.