Az autó új fejlesztésű erőforrását egy 252 lovas négyhengeres turbófeltöltésű 2.0 benzinmotor és egy vele egybeépített 143 lóerős villanymotor alkotja, melyhez remekül kapcsolódik a hétfokozatú duplakuplungos S tronic sebességváltó.

Audi Q5 plug-in hybrid 367 lóerős rendszerteljesítményével és 500 Nm forgatónyomatékával 5,3 másodperc alatt képes a százas tempót produkálni, míg a legnagyobb sebessége 239 km/óra. A hybrid SUV fogyasztását 2.5 és 2.0 liter közé ígéri a gyártó, amely kilométerenként mindösszesen 53-46 grammnyi szén-dioxid kibocsátásának felel meg.

Audi Q5 plug-in hybrid valahol 20 millió környékén alakulhat majd a magyarországi kereskedésekben.

Audi Q5 plug-in hybrid valahol 20 millió környékén alakulhat majd a magyarországi kereskedésekben.

Az Audi Q5 plug-in hybrid hatótávja tisztán elektromos módban mintegy 40 kilométer távolságot enged nekünk, és akár villanyüzemben is tudja az autópályás 135 kilométeres sebességet produkálni. A csomagtér alá rejtett 318 voltos üzemi feszültségű Audi Q5 akkumulátor 14,1 kWh kapacitással rendelkezik, amely gyorstöltővel 2,5 óra, konnektorról pedig nem teljesen 6 óra alatt feltölthető.

A töltés természetesen már akár okostelefonról is szabályozható. Az Audi Q5 55 TFSI e a gyártó első olyan modellje amelyben ötvözték az intelligens összkerékhajtást egy elektromos motorral, ami nagyban elősegíti majd a vezető számára az autó leghatékonyabb használatát. Bár a magyarországi árakról még nincsenek információk, de az Audi Q5 plug-in hybridje már most elrendelhető. Az alapváltozat Németországban 60 450 euróról indul, így valószínűleg nálunk is közelíteni fogja a 20 milliót.