Barcelonában mutatkozott be a Seat Ateca FR, a sorozat sportváltozata.

Az új FR felszereltségi szint még élvezetesebbé, sportosabbá és dinamikusabbá teszi az Ateca palettáját, mégpedig a luxusszínvonalú kényelem kárára kötött kompromisszumok nélkül. A FR változat a jelenlegi kínálatot egészíti ki, amelyet eddig a Reference, a Style és az XCellence felszereltségi szintek alkottak.

A Seat Ateca FR változata a jelenlegi kínálatot egészíti ki, amelyet eddig a Reference, a Style és az XCellence felszereltségi szintek alkottak.

A Seat Ateca FR változata a jelenlegi kínálatot egészíti ki, amelyet eddig a Reference, a Style és az XCellence felszereltségi szintek alkottak.

Az új változat az utóbbival azonos szinten, ám lényegesen sportosabb karakterrel érkezik. A lendületet sugárzó dizájnelemeket gazdagon felvonultató Ateca FR dinamizmusát tovább emelhetjük az extraként rendelhető 19 colos és 245/40 R 19 méretű gumiabroncsokkal szerelt könnyűfém keréktárcsákkal, a karosszéria színére fényezett kerékjárataival és küszöbborításával.

A Seat Ateca FR kivitel motorválasztékában 150 és 190 lóerő között, az Euro 6 kipufogógáz-szabvány előírásait egyaránt teljesítő dízel és benzines erőforrások szerepelnek, manuális és DSG sebességváltókkal, illetve opcióként összkerékhajtással. Ugyanakkor megjelenik az új, 190 lóerős 2.0 TSI motor az Ateca palettáján is, valamint a DCC és a progresszív kormányzás technikája szintén rendelkezésünkre áll.

A piaci bevezetést követően a Seat Ateca FR a legfejlettebb vezetői segédrendszerek és connectivity-technikák kínálatával szolgál majd.