Igaz, a tényleges értékesítés csak 2018-ban várható, de már szivárognak az információk az új Opel SUV paramétereivel kapcsolatban. Méreteit tekintve 200 milliméterrel lesz hosszabb, mint a Crossland X, 4477 mm hosszú, 1844 mm széles, 1636 mm magas, tengelytávja pedig 2675 mm.

Az előzetes hírek alapján az Opel Grandland X gazdag felszereltségéhez igen sok technikai finomságot kaphatunk majd.

Az előzetes hírek alapján az Opel Grandland X gazdag felszereltségéhez igen sok technikai finomságot kaphatunk majd.

A csomagtartó 514-től 1652 literig terjedő térfogattal várja a poggyászokat. Az Opel Grandland X már szintén a PSA padlólemezére épül, és mint ilyen, összkerékhajtást nem várhatunk tőle. Helyette megjelenik az elektronikus Grip Control technológia, mellyel mégis bármelyik évszakban, akármilyen útfelületen maximális biztonsággal érvényesülhetünk.

A vezető öt mód közül választhat, majd a rendszer szabályozza az első kerekekre jutó nyomatékot, akár némi túlforgást is megengedve, és elcsúsztatja az automatikus váltómű kapcsolási pontjait, illetve a gázpedál jelleggörbéjét. Ezáltal bármilyen talajon egyaránt jó az Opel Grandland X útfogása.

A gazdag felszereltséghez többek között olyan további finomságokat is kaphatunk majd, mint gyalogos-felismerést vészfékezéssel, fáradtság-riasztást, automatikus parkolóasszisztenst, 360-fokos körkamerát, fűthető kormánykereket, láblengetésre nyíló csomagtér-ajtót, a legújabb IntelliLink rendszereket, vagy éppen az Opel OnStar személyes online-asszisztenst.