A limitált darabszámban érkező Seat Leon Cupra R 2017-ben nem titkoltan azokat a márkahű vásárlókat célozza meg, akik szertik a nagyobb teljesítményt egy különleges csomagolásban magukénak tudni. Az elsőkerék-hajtással készülő új Cupra R két változatban lesz elérhető.

A spanyolok 300 darabot gyártnak hatsebességes kettős tengelykapcsolós váltóval, amelyben a már ismerős, 300 lóerős 2.0 TSI motor dolgozik, míg a többi ugyanezzel az erőforrással jön, de már 310 lovas változatban. Ez a teljesítmény egyébként új rekordnak számít a Seat történetében. Hogy a legtöbbet lehessen kihozni az autóból, a Seat Leon Cupra R már alapból tartalmazza az adaptív futómű-szabályzást, a progresszív kormányzást és az önzáró differenciálművet.

Seat Leon Cupra R-ből a spanyolok 300 darabot 300, a többit 310 lovas változatban dobják piacra.

Seat Leon Cupra R-ből a spanyolok 300 darabot 300, a többit 310 lovas változatban dobják piacra.

A vezetési módok Komfort, Sport, Takarékos, és egy különleges vezetési élményt ígérő Cupra lehetőséget kínálnak számunkra. Az összképet karbonszálas elemek használatával fokozták a tervezők, a módosított oldalsó légbeömlőkkel megformált első lökhárító pedig szintén különleges hatást kelt. Az egyedi kialakítású, 19 colos könnyűfém felnik és az átdolgozott, szélesebb kerékjáratokkal kihangsúlyozott kerekek szintén kiemelik az autó karakterét. A Seat Leon Cupra R 2017-es értékesítése várhatóan az év végétől már indul.