A Toyota EverTest keretei között 2016 áprilisától kezdve három hónapon át merész, elszánt hegymászók és Land Cruiser terepjárók küzdöttek, hogy meghódítsák a világ legmagasabb hegyét.

A Toyota két legendás modellje, amelyek neve egyet jelent a nagybetűs terepjáróval, a Toyota Land Cruiser 200  és és a Land Cruiser Prado újra bebizonyította rátermettségét és elnyűhetetlenségét. Ezek az autók egyetlen meghibásodás nélkül tettek meg 15.250 kilométert a legkeményebb útviszonyok között és extrém magasságokban, szilárd támogatást nyújtva az expedíció tagjainak, hogy megmászhassák a hegyet, majd pedig hazautazhassanak Moszkvába.

A visszatérés után a Toyota Land Cruiser 200 és a Land Cruiser Prado teljes körű műszaki ellenőrzésen esett át egy hivatalos márkaszervizben. Bár a két autó a túrát többnyire magashegyi körülmények között, sokszor 5000 méter fölötti magasságokban teljesítette, a terepjárók különféle rendszereinek állapota tökéletesen megfelelt a futásteljesítményük szerinti szabványoknak. A két Toyota Land Cruiser tökéletes kondícióban fejezte be az expedíciót, és csupán néhány kopó és fogyó alkatrészt kellett cserélni bennük.