Másodszor végezték el 2016-ban a JD Power VDS tekintélyes felmérését, amely a 2013 és 2015 között forgalomba helyezett, azaz jelenleg 12-36 hónapos gépkocsikra összpontosít. A JD Power VDS Nagy-Britannia szerte mintegy 13 ezer járműtulajdonos válaszait gyűjtötte össze, amelyeket a járművükkel az elmúlt 12 hónap során adódott problémákkal kapcsolatos kérdésekre adtak.

A Skoda a legmegbízhatóbb a JD Power VDS szerint

A Skoda a legmegbízhatóbb a JD Power VDS szerint

A felmérés nyolc kategóriára osztva – motor és sebességváltó, a jármű külseje, vezetési élmény, kijelzők és kezelőelemek, infotainment, ülések, klímaberendezés és utastér – összesen 177 problémát vizsgált. A JD Power VDS tanulmány rangsora a 100 autóra jutó problémák számából adódik, így az alacsonyabb mutató jelzi a jobb minőséget.

Mindössze 66 pontjával a Skoda vezeti a rangsort úgy, hogy a cseh gyártó 11 ponttal felülmúlta saját tavalyi eredményét. A résztvevő márkák átlagpontszáma 113-ra adódott. A Skoda kiváló minősége az egyes kategóriákban is meggyőzte a vásárlókat. A JD Power VDS eredménye szerint a Skoda Fabia a kisautók, a Skoda Yeti a kompakt SUV-modellek mezőnyében végzett az élen, míg a Skoda Octavia az alsó középkategóriában elért második helyével tette teljessé a márka kiváló szereplését.