A Mazda ismét számos frissített és új rendszerrel vértezte fel az új Mazda3 2017-es kiadását, melyek még inkább fokozhatják kedveltségét. A cég legnagyobb darabszámban eladott modellje új dízel-technológiát, aktív biztonsági rendszereket és továbbfejlesztett belső teret kap. A Mazda3 2017-es változatában jelenik meg először a G-vectoring szabályozás is.

A Mazda3 2017-ben a G-vectoring szabályozással is növeli a kényelem érzetet, és csökkenti a karosszéria kilengéseit.

A Mazda3 2017-ben a G-vectoring szabályozással is növeli a kényelem érzetet, és csökkenti a karosszéria kilengéseit.

A japánok új Skyactiv-Menetdinamikai rendszerei közül ez az első, mely az élvezetesebb vezetés érdekében integráltan kezeli és ellenőrzi a motor nyomatékát, a váltót, a futóművet és a karosszériára ható erőket. Úgy változtatja a Mazda3 2017-es változatának nyomatékát, hogy közben optimalizálja az egyes kerekekre jutó terhelést, ezáltal a vezetés pontosabbá, a haladás kiegyensúlyozottabbá válik.

A szoftveres rendszer a motor nyomatékát a kormánymozdulatok alapján befolyásolja, és ellenőrzése alatt tartja az oldal- és hosszirányú gyorsító és lassító erőket, hogy optimális terhelést érjen el az összes keréken. Az autóra ható erők harmonizálásával pedig növeli a kényelem érzetet és csökkenti a karosszéria kilengéseit kanyargós, csúszós úton, vagy vészfékezési manővernél. Az anyacég a G-vectoring rendszert a Mazda3 2017-es megjelenését követően más modellek esetében is alkalmazza majd.