2016-ban 11-gyel, az idei első nyolc hónapban pedig további 10-zel nőtt az OMV töltőállomások száma, amivel a hazai hálózat immár 186 tagúra bővült. Az idei nyitások között szerepelnek a Csongrádon és Gyöngyösön működő OMV töltőállomások, illetve a társaság az elmúlt napokban fejezte be 8 Avanti kút átmárkázását is. Keszthelyen, Jánossomorján, Sátoraljaújhelyen, Ózdon, Nagykőrösön, Albertirsán, Üllőn és Tatán már OMV-márkanév alatt működnek ezek az egységek.

103 OMV töltőállomáson már frissen főzött VIVA kávét, élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok.

103 OMV töltőállomáson már frissen főzött VIVA kávét, élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok.

Az átmárkázott benzinkutakon folyamatosan építik ki az OMV töltőállomások jellemző szolgáltatás- és termékkínálatát. A SuperShop- és Routex-kártyákat már az átalakítást követően elfogadják, valamint Pick Pack csomagátvételi pontként is működnek.

Az OMV 1990-ben lépett a magyar piacra és jelenleg 11 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik. A kutak gyakorlatilag multifunkcionális szolgáltató központokként üzemelnek, ahol a vásárlók és járműveik egyaránt feltöltődhetnek. Az OMV-nél üzemanyagokat, kenőanyagokat és autómosó szolgáltatásokat, 103 töltőállomáson frissen főzött, Fair Trade forrásból származó VIVA kávét, élelmiszereket, frissítőket és számos kiegészítő szolgáltatást vásárolhatnak az autósok. 67 OMV töltőállomás mellett már SPAR express-shop is működik.