A világon eddig eladott minden második Audi TT quattro, azaz összkerékhajtással készült, így érthető, hogy a gyártó 2017-től felvette a kínálatban a TT harmadik generációjának megjelenése óta elsőkerékhajtással szereplő, kétliteres dízelesét is.

Az erőátvitel feladatát itt a hatfokozatú, kettős tengelykapcsolós S tronic sebességváltó látja el. Ez a kombináció az Audi TT coupe és az Audi TT roadster számára is egyaránt kedvező fogyasztás mellett biztosít nagyszerű menettulajdonságokat.

Audi TT 2.0 TDI quattro kvázi hátsó utastere nem sokat változott, de itt talán nem is ezen van a hangsúly.

Audi TT 2.0 TDI quattro kvázi hátsó utastere nem sokat változott, de itt talán nem is ezen van a hangsúly.

Az Audi TT 2.0 TDI quattro dinamikus menetteljesítményeiről az összkerékhajtás mellett négyhengeres dízelmotorjának tekintélyes ereje gondoskodik, amely 1968 köbcentiéteres összlökettérfogatából 184 lóerőt produkál.

Az Audi TT 2.0 TDI quattro coupe változata álló helyzetből mindössze 6,7 másodperc alatt gyorsít fel 100 kilométer/óra tempóra, végsebessége pedig 234 kilométer/óra, míg a roadster megfelelő értékei 7,0 másodperc és 230 kilométer/óra. A coupe az NEDC mérési eljárása szerint 5,2 literrel is beéri 100 kilométerenként, a TT roadster fogyasztása pedig 5,4 liter ezzel a motorral.

Az S tronic váltóművel készülő összkerékhajtású Audi TT ár coupe kiadás esetében 13.422.000, az Audi TT 2.0 TDI quattro roadster sorozatában pedig 14.368.000 Forint.