A Skoda Kodiaq immáron a cseh gyártó hetedik modellje, amely a legjobb osztályzatot kapta a vizsgálaton. Az értékelés szerint az autó kivételesen merev karosszériája, és akár kilenc légzsákja kiváló védelmet nyújt baleset esetén.

Ugyanakkor ezeken felül az alapfelszereltség részét képezi az összes ülés esetében meglévő, feszítővel ellátott hárompontos biztonsági öv, valamint a hátsó üléseken az ISOFIX rendszer is a gyermekülések csatlakoztatásához.

A Skoda Kodiaq felszereltség számos kamerával, radar- és szenzor alapú rendszerrel is fel lett ruházva.

A Skoda Kodiaq felszereltség számos kamerával, radar- és szenzor alapú rendszerrel is fel lett ruházva.

A Skoda Kodiaq felszereltség további biztonsági funkciója a vészvillogó automatika, mely hirtelen fékezés során aktiválódik, az automata ajtónyitás, és az üzemanyag-ellátás megszakítása ütközés esetén. Ha az ütközés már elkerülhetetlen, a proaktív utasvédelmi-rendszer lezárja az ablakokat és a napfénytetőt, továbbá megfeszíti az első ülések biztonsági öveit.

Mindezek mellett a Skoda Kodiaq felszereltség számos kamerával, radar- és szenzor alapú rendszerrel is fel lett ruházva. Az olyan funkciókkal, mint az adaptív tempomat, a sávtartást segítő, a holttér figyelő, a vészhelyzet-asszisztens, a közlekedési torlódás asszisztens, vagy éppen a közlekedési táblák kameraalapú kijelzésével a Skoda még tovább javítja a biztonságot. A fáradtságérzékelő pedig mindeközben folyamatosan elemzi a sofőr viselkedését, és figyelmeztet, ha a bágyadtság jeleit érzékeli rajta.