A Ford Focus Electric 2017-es változatát egy 145 lóerő (107 kW) teljesítményű elektromotor és egy 33,5 kilowattórás akkumulátor hajtja. Ez utóbbi energiatároló kapacitása közel 50 százalékkal múlja felül a kifutó modellét.

Az új Ford Focus Electric csomagtartóban elhelyezett akkumulátora 30 perc alatt tölthető fel nulláról 80 százalékos szintre.

Az új Ford Focus Electric csomagtartóban elhelyezett akkumulátora 30 perc alatt tölthető fel nulláról 80 százalékos szintre.

A mindennapokban egy CCS szabványú gyorstöltővel csatlakoztathatjuk az elektromos kisautót az európai egyenáramú gyorstöltő pontokra, ahol mindössze 30 perc alatt 80 százalékos szintre tölthető fel az akkumulátor. Ha ugyanezt a csatlakozót egy 32 amperes, váltóáramú háztartási konnektorba dugjuk be, a Ford Focus Electric 225 kilométeres hatótávolságához szükséges energia betöltése 5 óráig tart, ám már 3-4 órányi töltéssel is 150 kilométerre elegendő áramot tankolhatunk.

A felmérések szerint az emberek 90 százaléka 100 kilométernél kevesebbet autózik naponta, és az autókkal megtett távolság napi átlaga mindössze 45 km. Így már a konyhából is elegendő üzemanyag érhető el legtöbbünknek. További lehetőség az okosórával rendelkező Ford Focus Electric tulajdonosok számára, hogy a MyFord Mobile alkalmazáson keresztül egyszerűen, a csuklójukra pillantva bármikor ellenőrizhetik az akkumulátor töltöttségi szintjét.