A Toyota prémium márkája még 2010-ben mutatta be a Lexus CT 200h modellt, megteremtve ezzel a kompakt hibrid ferdehátúak kategóriáját a luxusszegmensben.

Az eltelt idő alatt a Lexus hibrid autója a gyártó egyik legkeresettebb modelljévé vált. A cég mintegy 300.000 ilyen járművet értékesített világszerte, amiből közel 75.000 darab a típus egyik legnagyobb piacán, Európában talált gazdára.

Természetesen a Lexus hibrid továbbra is a kategória egyik legkifinomultabb utasterét kínálja

Természetesen a Lexus hibrid továbbra is a kategória egyik legkifinomultabb utasterét kínálja

A mostani frissítés elsősorban a Lexus hibrid már jól bevált erősségeire épít, megőrizve a csekély fogyasztást, a legendás megbízhatóságot, ugyanakkor megújítva a külső megjelenést. A sportosabb dizájnnal pedig bevallottan is a fiatalabb vásárlóréteget célozták meg a tervezők. Elől a karakteres orrkialakítás és menetfények, hátul pedig az új, L alakú lámpatestek erősítik az összhatást és láttatják szélesebbnek az autót.

A CT 200h keréktárcsái is dinamikusabb stílust kaptak, az alapfelszereltséghez tartozó 15 colos kerekektől kezdve egészen az F Sport változat 17 colos, sötét metálfényezésű könnyűfém keréktárcsájáig. Érdemes külön is megemlíteni az új, 16 colos tízküllős kereket, amit csiszolt felületkezelés és sötét metálfényezés díszít. Természetesen a Lexus hibrid továbbra is a kategória egyik legkifinomultabb utasterét kínálja – kiváló minőségű anyagokkal, igényes tapintású felületekkel, és 10,3 colos kijelzővel.