A következő modellévtől a Ford GT egy új, korlátozott darabszámban készített Heritage változatban is kapható lesz, amely abból az alkalomból készül, hogy Dan Gurney és A.J. Foyt pilóták GT40 Mark IV versenygépe ötven évvel ezelőtt első lett Le Mans-ban.

Az autó egyedi belső és külső színvilággal, valamint exkluzív keréktárcsa-kidolgozással jelenik meg. A Ford GT Heritage ragyogó Race Red fényezését fehér sávok és jól látható karbonszálas betétek díszítik majd.

Az autó motorházán és ajtóin fehér színben virítanak az 1-es rajtszámok, és a kerékjáratokat látványosan kitöltik az egy darabból kovácsolt, ezüstfényezésű, 20 colos alumínium keréktárcsák.

A Ford GT Heritage utasterének karbonszálas ülésein új bőrkárpitozás feszül, amelynek vörös öltései a kormánykerékről is visszaköszönnek.

A Ford GT Heritage utasterének karbonszálas ülésein új bőrkárpitozás feszül, amelynek vörös öltései a kormánykerékről is visszaköszönnek.

A Ford GT Heritage látványos megjelenését vörös féknyergek és ezüstszínű külső tükörházak teszik teljessé. Az utastér karbonszálas ülésein új bőrkárpitozás feszül, amelynek vörös öltései a kormánykerékről is visszaköszönnek. A biztonsági öv hevedere vörös, a kormány mögötti váltókarok pedig eloxált szürkék.

A műszerfalon, az ajtókon és az x-alakú merevítőkön selyemfényű, rozsdamentes acélból készült betétek láthatók. Az új Ford GT Heritage kivitel további egyedi elemei közé tartozik a különleges azonosító tábla, valamint a különböző, matt színű karbonszálas elemek.