A MINI One D Countryman motorházteteje alatt a BMW Group legkorszerűbb erőforrás-családjának MINI TwinPower Turbo technológiájú, súlyoptimalizált 1.5-ös dízelmotorja dolgozik három hengerrel.

A változó turbina-geometriájú turbófeltöltő és a 2000 bar maximális nyomáson adagoló közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszer kettőse sportos menetteljesítménnyel és rendkívül kedvező üzemanyag-fogyasztási értékekkel ruházza fel az új MINI One D Countryman modellt, miközben a három henger egyenletesen sima járását és a menetkomfortot egy innovatív kiegyenlítő tengely garantálja.

A MINI One D Countryman motorházteteje alatt a BMW Group legkorszerűbb erőforrás-családjának, súlyoptimalizált 1.5-ös dízelmotorja dolgozik három hengerrel.

A MINI One D Countryman motorházteteje alatt a BMW Group legkorszerűbb erőforrás-családjának, súlyoptimalizált 1.5-ös dízelmotorja dolgozik három hengerrel.

Az erőforrás maximális teljesítménye 116 lóerő, amely percenkénti 1750 és 2250 közötti főtengelyfordulat-tartományban elérhető 270 Nm csúcsnyomatékkal párosul. A NEDC mérései az új MINI Countryman teszt alatt 10,9 másodperces gyorsulást hoztak, mielőtt elérte volna a 190 km/órás végsebességét.

Bár a MINI Countryman 2017 ár még nem lett nyilvánosságra hozva, de azt tudjuk jól, hogy az egyébként gazdagon felszerelt MINI modelleket elsősorban szerelemből veszi az ember, és a méret csak másodlagos. Júliustól a Countryman motorpaletta egyébként két benzinmotorból és három dízelüzemű erőforrásból áll majd, melyeknél a mért átlagos MINI Countryman fogyasztás 4,1 és 4,3 liter körül alakult.