Az örök különc, az immáron hatvan éves Mini autó szintén a zöldülés útjára lépett és a plug-in hybrid változatok után, hamarosan egy teljes mértékben elektromos kiadással jelentkezik a piacokon.

Az összetéveszthetetlen formájú ikon a Mini Cooper SE formavilágában sem nagyon tért el a hagyományoktól, és a teljes villanyosításra is csak néhány külső dekorelem utal.  Persze a lényeg a karosszéria alatt van, ahol a 184 lovas 270 Nm nyomaték leadására képes villanymotor dolgozik.

A belső kidolgozás a tisztán elektromos Mini Cooper SE esetében is a megszokott kiváló minőség.

A belső kidolgozás a tisztán elektromos Mini Cooper SE esetében is a megszokott kiváló minőség.

Az áramellátást egy 12 cellás 32.6 kWh bruttó kapacitású nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor biztosítja, mely a használat és a választható üzemmódok függvényében mintegy 235-270 kilométer károsanyag-mentes meghajtást garantál az elektromos Mini Cooper SE esetében.

Az elsőkerék-meghajtású autó a 100-as tempót 7.3 másodperc alatt éri el, maximális végsebessége pedig 150 km/óra. Az erőforrásból érkező energiát egy integrált differenciálművel dolgozó egyfokú automata sebességváltó viszi a kerekek felé. Az akkumulátorok töltése természetesen történhet hagyományos otthoni aljzatról, nyilvános töltőoszlopokról, illetve az opciósan megvásárolható, saját fejlesztésű és nagyon hatékony Mini Electric falitöltőről.

Magát a gyártást még idén ősszel elkezdik a brit prémiumgyártó oxfordi gyáregységben, a piacra kerülésig pedig előrendeléseket lehet leadni. Az elektromos Mini Cooper SE ára az állami támogatást nem számolva mintegy 10.5 millió körüli összegről indulhat.