Ezt kínálja a Nissan legújabb modellje, mely minden helyzetben megállja a helyét, legyen szó a család szállításáról vagy a legextrémebb terepviszonyok közti kihívásokról. A 360 fokos parkoló kamera, a vészfékező rendszer, a Nissan Connect rendszer mind a vezető és utasai kényelmét szolgálják, csakúgy, mint a NASA által ihletett ülések. Ugyanakkor mindezt egy robusztus, megbízható köntösbe öntve, hogy használója igazán az utak császárának érezhesse magát.

Az új Nissan Navara nem csak hasznos melós, de egy csinos társ a mindennapokra is.

Az új Nissan Navara nem csak hasznos melós, de egy csinos társ a mindennapokra is.

Az új Nissan Navara-ról a Duna Autó Zrt. kereskedelmi igazgatóját, Szabó Emesét kérdeztük.

Mitől különleges az új Nissan Navara?
A Nissan 80 éves múlttal rendelkezik a pick-upok gyártását illetően, a platós autók világában meghatározó szerepet tölt be. Az új Navara-val a cél a praktikusság mellett a kényelem megteremtése is volt, mellyel már nem csak terepviszonyok vagy nagyobb rakományok szállítása közt tudjuk elképzelni az autót, de akár városi családi járműként is. Az új Navara méretei ellenére (315 cm tengelytáv és 1,85 m szélesség) beleolvad az utcaképbe és modern crossoverként szeli a kilométereket.

Milyen különleges felszereltségekkel rendelkezik az új Navara?
Az elektromos kapcsolású 4×4 meghajtás, a hátsó differenciálzár és lejtmenet-vezérlés könnyűvé teszi a manőverezést még különleges terepviszonyok közt is. Az extraként kapható parkoló kamera 360 fokos látószöget biztosít, mely segít elkerülni a karcolásokat. A vészfékező rendszer veszély esetén figyelmezteti a vezetőt, 30 km/h alatt a fizika határain belül elkerüli az ütközést.

A Nissan Connect érintőkijelzős navigációs rendszere Bluetooth-tal és multimédiás audiorendszerrel rendelkezik, amely csatlakoztatható okostelefonhoz is. A Nasa által alkotott ülések úgy lettek megalkotva, hogy folyamatosan nyugodt helyzetben tartsa a testet, így tovább vezethető kimerültség nélkül és kevesebb nyomás hárul a gerincoszlopra. A vadonatúj Nissan Navarában a nagy teljesítmény mellé kiemelkedő gazdaságosság társul. A tökéletes jármű munkára és kikapcsolódásra egyaránt.

Milyen motorral és felszereltségekkel kapható?
2,3 literes dCi motorral érhető el, két változatban. Az alapmotor az egyturbós, 160 lóerős, 403 Nm-s, hatsebességes kézi váltóval, míg az erősebb ugyanez, de két turbóval.  a 190 lóerős változat nyomatéka már 450 Nm. Extra és dupla kabinnal is elérhető.

A 2,3 literes dCi motor már széles felhasználási lehetőséget biztosít az új Nissan Navara esetében.

A 2,3 literes dCi motor már széles felhasználási lehetőséget biztosít az új Nissan Navara esetében.

Milyen gyári garancia jár a Navara-hoz?
A Nissan minden kishaszon gépjárműre, így a Navara-ra is 5 év vagy 160 000 km gyári garanciát vállal.

Miért éri meg befektetni az új Nissan Navara-ba?
A Navara kishaszon-gépjármű kategóriába sorolt, így visszaigényelhető az ÁFÁ-ja. Már nettó 5 990 000 Ft-tól elvihető a dupla kabinos Visia felszereltségű modell.

Kinek szánják az új Nissant?
Az új Navara különleges személyautós jegyeivel nem csak a klasszikus pick-up vásárlókat célozza meg. A Navara-t ugyanúgy lehet használni városi, hétköznapi viszonyok közt, mint terepen, így kitűnő választás lehet úgy magánszemélyeknek, mint cégeknek, mint családapák, vagy vadászok körében.

Hol lehet kipróbálni a friss Navara-t?
Érdemes figyelni a híreket, mert a Nissan Roadshow eseményein előregisztrációval lehetőség van tesztvezetésre is.