A Seat még 2018-ban engedte szabadon a Cupra megjelölést, mint önálló márkanevet. Az addig a spanyolok néhány modelljének sportváltozatát fémjelző mozaikszó gyorsan életre kelt, ugyanis az általa képviselt dinamizmus továbbra is megmaradt, csak már egy jóval egyedibb arculattal felvértezve.

A mostani újdonság, a Cupra el-Born koncepciója a tavalyi bemutatkozás óta számos elismerésben részesült, ami persze azt is előrevetítette, hogy a tervezők előbb vagy utóbb, de nekilátnak egy kereskedelmi kiadás megépítésének. És így is történt, megszületett az első elektromos Cupra piaci változata.

Az elektromos Cupra szintén hozza az egyre letisztultabb formákkal rendelkező utastér-kialakítást.

Az elektromos Cupra szintén hozza az egyre letisztultabb formákkal rendelkező utastér-kialakítást.

Ahogy az a Volkswagen konszern alá tartozó fiatal márkát jellemzi, a teljesítmény most is nagy hangsúlyt kapott, hiszen az el-Born a 0-50 kilométer/órás 2.9 másodperces gyorsulása önmagért beszél.

Mindemellett természetesen a legkorszerűbb technológiákkal van felszerelve, a rendkívül hatékony 77kWh-ás akkumulátorának köszönhetően pedig egyetlen töltéssel akár 500 km-t is képes lesz megtenni, amivel már jóval biztosabban kalandozhatunk a városon kívül is.

A remek elektromos Cupra hatótáv mellett további jó hír, hogy a fejlett gyorstöltési rendszernek köszönhetően mindössze 30 perc alatt képes újabb 260 kilométer megtételéhez elegendő energiát felvenni. Bár az árakról egyelőre nincsenek pontos információk, de az biztosnak tűnik, hogy a németországi Zwickauban gyártósorra kerülő modell már 2021-ben a kereskedésekben lesz.