A gyártó ST-Line változatait hagyományosan a sportos stílus, erős és takarékos motorpaletta, valamint jelentős értéktöbblet jellemezi. Az Ford Kuga ST Line esetében sem lesz ez másképp, és az autó az eddigi legsportosabb menetdinamikájú Kuga lesz a családban.

A Ford Kuga ST Line merész külső és belső jegyekkel, valamint sportülésekkel jelenik meg.

A Ford Kuga ST Line merész külső és belső jegyekkel, valamint sportülésekkel jelenik meg.

A Ford Kuga ST Line átalakított futóművében merevebb kanyarstabilizátorok találhatók, és a 10 mm-rel alacsonyabb felfüggesztés csekélyebb oldaldőlést és élesebb kormányreakciókat biztosít. A karosszéria sportosságát a színrefújt sárvédőív és alsó ajtóvédő borítás, az légterelő szoknyák, a tükörházak, kilincsek, ajtóburkolat, hátsó tetőlégterelő és kerékjárat-szélesítések biztosítják.

A ragyogó Ebony Black fényezésű hátsó diffúzor, a fekete tetősínek, a színezett lámpaburák és a sötétített üvegezés teszik ezt a kiadást majd az ST névhez méltóvá.  A Ford Kuga ST Line merész külső és belső jegyekkel, többek között egyedi könnyűfém keréktárcsákkal és sportülésekkel jelenik meg.

A hajtásláncok kínálatában a Ford Intelligens Összkerékhajtásával (AWD) összekapcsolt 182 lóerős, 1,5 literes EcoBoost benzinmotor is szerepel, a sportos futóműben pedig különleges hangolást kapott a lengéscsillapítás és a kormánymű.