Nehéz volna megfejteni a Mini autó titkát, de tény, hogy zseniálisan ötvözik a már-már prémium minőséget egy nem éppen prémium méretű járművel. Tény, hogy réteg autó, tény, hogy nem olcsó, de egyediségével mégis nagyszerűen megtalált egy piaci rést, ami gyakorlatilag csak róla szól.

Persze ennek a méretében mini autónak a célja a kezdetekkor még éppen az volt, hogy egy olcsó, mindenki számára könnyen elérhető jármű kerüljön a piacra, ám a márka az elmúlt évtizedek alatt gyakorlatilag önálló életre kelt. Az évek alatt szépen sorban jöttek a különböző változatok, melyek egyre sportosabbak és egyre egyedibbek lettek.

A Mini autók az elmúlt 60 év alatt tökéletesre csiszolták, hogy hogyan kell biztosítani a prémium minőséget egy kisebb méretű négykerekűben.

A Mini autók az elmúlt 60 év alatt tökéletesre csiszolták, hogy hogyan kell biztosítani a prémium minőséget egy kisebb méretű négykerekűben.

 

Ma már szinte minden változatban elérhetőek a Mini autók, legyen szó akár cabrio, vagy éppen egy konnektoros Plug-in hybrid kiadásról. A kínálat bőséges, ám a valóságban a legnagyobb dobások azért mégiscsak a folyamatosan piacra kerülő limitált szériák lettek. Ezek a remek kis különlegességek nagyban elősegítették az image kialakulását, és azt, hogy a Mini napjainkra gyakorlatilag kultuszautóvá válhatott.

Idén 60 éve, hogy a ma már a BMW tulajdonában lévő brit gyártó szalagjairól kigurult az első Mini autó, és eme jeles évforduló alkalmából természetesen ismét érkezik egy különkiadás. Az újdonság a MINI 60 Years Edition nevet kapta a sorozatban, és mind tartalmában mind külsőségeiben igyekezett kiemelni a márkára jellemző fiatalosságot, sportosságot, és kiváló minőséget. A márciustól megrendelhető dizájnkiadás négyféle erőforrással és három- illetve ötajtós változatban lesz majd elérhető, motorváltozattól függően 136-tól 192 lóerőig terjedő teljesítménytartományban.