2017-ben Floridában, West Palm Beach városában került megrendezésre a 2017 International Window Film Conference & Tint-off (WFCT) vagyis a 2017-es nemzetközi Üvegfóliázó Konferencia és Verseny. A WFCT immár több mint 15 éve minden évben megrendezésre kerül, mely egy márkafüggetlen esemény, ahova a világ minden pontjáról érkeznek kiállítók, látogatók és versenyzők egyaránt. A fóliázó verseny autófólia kategóriájában magyar résztvevője is volt az összecsapásnak, a LLumar Délkelet-Európa oktatója, Gál Csaba személyében.

Csaba immár több mint 20 éve foglalkozik fóliákkal. Eleinte, mint kivitelező tevékenykedett, manapság, pedig mint a LLumar épület és autóüveg fóliák hivatalos oktatója dolgozik és tanítja az új fóliázókat Magyarországon és külföldön egyaránt. Versenyen még nem indult, de számos nemzetközi fóliázó versenyen bíráskodott már. Idén az Eastman Chemical Company  – LLumar felkérésére Ő is részt vett a rendezvényen és a bírói köpenyt levetve, úgy döntött megméretteti magát a világbajnokságon, valamint a három napos rendezvény során erősítette a LLumar technikai csapatát a cég kiállítási standján történő fóliázás-bemutatókkal.

A fóliázás világbajnokságán az autófólia kategóriának magyar résztvevője is volt, a LLumar Délkelet-Európa oktatója, Gál Csaba személyében.

A fóliázás világbajnokságán az autófólia kategóriának magyar résztvevője is volt, a LLumar Délkelet-Európa oktatója, Gál Csaba személyében.

Az előfutamok két napon keresztül kerültek megrendezésre, közel 100 indulóval, akik Dél-Amerikától Koreáig a világ különböző pontjairól érkeztek. Az előfutamokat követően, a pontozásos ranglista alapján Csaba bejutott a 12 fős döntőbe. A szervezők az október 7-én tartott záró fogadáson hirdették ki az első három helyezettet, ahol Csaba sajnos nem állhatott dobogóra, így a világ legjobb fóliázói között számon tartott fóliázók elismerését jelentő, a döntősöknek járó díjat vehette át.

Az Eastman csapatának összesített eredménye kiemelkedő volt és minden kategóriában döntős versenyzőkkel büszkélkedhetett. Gál Csaba mellett Dustin Hall is az autófóliázás döntőjébe jutott, valamint dobogós helyen végeztek:

Kyle Murdock    – 1. helyezett karosszériavédő fóliázás;

Tyler O’Hara      – 2. helyezett karosszériavédő fóliázás;

Andrew Garcia  – 3. helyezett karosszériavédő fóliázás;

David DeRocha – 2. helyezett ablakfóliázás.