A hivatalosan a Genfi Autószalonon bemutatott Kia Rio GT-Line a márka eme sportos sorozatának legújabb tagja lesz, és a közelmúltban bemutatott Sportage, Picanto és Sorento GT-Line változatait követi a sorban. Természetesen, mint minden sport, vagy inkább sportosabb kiadás esetében itt is sokat dolgoztak a dinamikus megjelenésen. Igaz, hogy itt főleg a megjelenésen van a hangsúly, a valódi teljesítmény tekintetében valószínűleg továbbra is a tavaly bemutatott Kia Stinger marad a trónon a gyártó utcai kínálatában.

A hatás kedvéért a Kia Rio GT-Line elején fényes fekete és krómozott lett az immár márkavédjegynek számító tigrisorr hűtőmaszk, de különlegesek a 17 colos alufelnik és a szintén kiás jégkocka formájú LED-es ködfények is. A kipufogó végződése dupla, az ablakkeretek díszlécei kaptak egy kis krómalapú csillogást, végül az új Kia Rio GT-Line sportos összképét pedig a fényes fekete tetőspoiler, és küszöbszélesítések teszik teljessé.

Mint minden sportosabb kiadás esetében, a Kia Rio GT-Line belterén is sokat dolgoztak a dinamikus hatás kedvéért.

Mint minden sportosabb kiadás esetében, a Kia Rio GT-Line belterén is sokat dolgoztak a dinamikus hatás kedvéért.

A pörgős kis 1.0 literes benzines T-GDi motor 120 lóerőt szolgáltat, de a könnyű erőforrással hatásosan csökkenthető az első futóműre nehezedő tömeg is, amivel kiválóan javíthatók az autó ívmeneti jellemzői és kanyartulajdonságai egyaránt. A Kia Rio GT-Line fogyasztás a koreaiak állítása szerint mindössze 4,7 liter lesz vegyesben, a sebességváltó pedig alapáron hatfokozatú kézi. Az európai értékesítés 2018 első negyedévében indul, majd a harmadik negyedévétől 1,2-es és 1,4 literes szívócső-befecskendezéses benzinmotorokkal is elérhető lesz. A hétfokozatú duplakuplungos váltó szintén megjelenik a kínálatban.