A nemrégen Hamburgban bemutatott VW e-Crafter elektromos furgon gyakorlatilag a második generációs Crafter-re épül, melyet már akkor annak tudatában fejlesztettek, hogy lesz egy tisztán elektromos változata is.

A Crafter raktér mérete így továbbra is megőrizhette 2.59 méteres magasságát valamint 10.7 köbméteres légterét, ami az 1.72 tonnás teherbírással továbbra is kiváló alternatívát biztosít. A zéró emissziós elektromos furgon a világ városainak olyan környezetvédelmi övezeteibe is korlátozás nélkül behajthat, mint amilyenek már Hamburgban vagy Párizsban több helyen is találhatóak.

Az új elektromos furgon kívül-belül a második generációs Crafter-re épül, a raktér és a vezető fülke, legalábbis méreteiben, gyakorlatilag változatlan.

Az új elektromos furgon kívül-belül a második generációs Crafter-re épül, a raktér és a vezető fülke, legalábbis méreteiben, gyakorlatilag változatlan.

A 100 kW, azaz mintegy 136 lóerő teljesítményű e-Crafter a maga 173 kilométer hatótávolságával könnyedén megfelel egy városi kishaszon napi futásigényének, miként a 90 km/órában korlátozott legnagyobb sebessége is bőven elegendő erre a munkaterületre.

A nyomatékos villanymotor szintén ideális a Crafter elektromos furgon esetében. Már álló helyzetben is kifejtheti legnagyobb nyomatékát, ami kiváló menetteljesítményeket, illetve akár húszszázalékos emelkedőn is könnyű elindulást biztosíthat az autónak.

A jármű áramfogyasztása 0,975 tonnás terheléssel vegyes ciklusban mindössze 21,54kWh/100 km, mi több, egy 40 kW teljesítményű egyenáramú CCS töltőről a 35,8 kWh kapacitású akkumulátor 45 perc alatt 80 százalékra feltölthető, de a 7,2 kW-os, váltakozó áramú fali töltőről ez az idő akár húsz percre is lerövidíthető.