Az idén piacra kerülő prémium kategóriás Volkswagen pickup az eddigi legbrutálisabb motorját kapja maga alá. A lanyhának semmi esetre sem mondható 258 lovas, V6-os 3000 köbcentis TDI aggregát a Volkswagen Amarok Highline és Aventura felszereltségi szintjeihez lesz majd elérhető.

A két modellváltozat gyorsuláskor könnyen egyértelművé teheti, hogy ki az úr a háznál, hiszen az alap 258 lóerő a gázpedál hirtelen történő teljes lenyomásával időszakosan 272 lóerős teljesítmény elérésére is képessé teszi az autót. A tekintélyes, 580 Nm nyomaték biztos élvezetet nyújthat mind a céges mind a magánvásárlóknak, amit az alapfelszereltséghez tartozó állandó 4MOTION összkerékhajtás és a nyolcfokozatú automatikus váltó pedig csak tovább fokoz.

Hannoverben már megkezdték a gyártását, és a hírek szerint elég tekintélyt parancsoló kis teljesítménnyel rukkol elő a legújabb Volkswagen Amarok.

Hannoverben már megkezdték a gyártását, és a hírek szerint elég tekintélyt parancsoló kis teljesítménnyel rukkol elő a legújabb Volkswagen Amarok.

Az új Volkswagen Amarok motorjának maximális nyomatéka 1400-3000 percenkénti fordulatszámok között végig rendelkezésre áll, legnagyobb teljesítményét pedig 3250 és 4000 fordulat/perc között adja le. Az új vizuális elemek kívül és belül egyaránt nyomják ránk a sportosság, erő és dinamika érzetét, de mint haszongépjárműnek, a 2,52 négyzetméternyire szabott raktere szintén kimagaslik ebben a pickup kategóriában.

A Volkswagen Amarok modellváltozatok 2018. június végétől lesznek elérhetők a márkakereskedői hálózatban, de természetesen már előre megrendelhetők. A Volkswagen Amarok ára Németországban a Highline esetében bruttó 51 384 euró, az Aventura kiadásnál pedig 58 072 euró.