A japánok októberben mutatták be a Nissan Leaf 2018-as változatát. Az egyik legsikeresebb elektromos autó nagyobb hatótávolságot, dinamikusabb, európaibb dizájnt, továbbfejlesztett vezetéstámogató technológiákat és fokozottabb összekapcsolhatóságot ígér a következő modellévre.

Az európai fogyasztók számára is jóval befogadhatóbb külső- és belső kialakítás mellett fontosabb azonban, hogy a Nissan Leaf 2018-ra ismét számos új technológiát vonultat fel. Megkapta a sokoldalú ProPilot rendszert, ami a kormányt, a féket és a gázpedált használva segíti a sofőrt a sávtartásban. A forgalmi dugó asszisztens révén a jármű automatikusan lelassul és megáll amennyiben torlódás alakul ki a sávváltás lehetősége nélkül. Az autó ezután szintén automatikusan újraindul az előtte álló járművet követve, amikor a forgalom ezt kívánja. A csomag része még egy gombnyomásra teljes mértékben önálló parkolást biztosító rendszer is.

A Nissan Leaf 2018-ra nagyobb hatótávolságot, európaibb dizájnt és továbbfejlesztett vezetéstámogató technológiákat ígér számunkra.

A Nissan Leaf 2018-ra nagyobb hatótávolságot, európaibb dizájnt és továbbfejlesztett vezetéstámogató technológiákat ígér számunkra.

Ugyanakkor a legnagyobb előrelépés az elektromos autó életében, hogy a Nissan LEAF 2018-ban már nagyobb, 378 km-es hatótávolságot ígér egyetlen feltöltéssel, miközben az új e-hajtáslánc 110 kW teljesítményt és 320 Nm nyomatékot biztosít, még jobb vezetési élményt kínálva. Az új Nissan Leaf forgalmazása jövő év elején kezdődik.