Nem állok messze a valóságtól, ha azt állítom, hogy ezt a néhány információt még azok sem tudják, akik mindenhez értenek.

– Gyárilag sötétített – színezett autóüvegek tulajdonságai:

– Nagyobb kárt okoznak, mint hasznot.

– Anyagában van színezve.

– Fóliát nem tartalmaznak, és nem ragasztanak fel az autógyárakban.

– A gyárilag sötétített üvegek nem védenek az UV A sugárzás ellen, ami a bőrrák kialakulásáért felelős (kivétel az üvegen jelzett szimbólumok alapján néhány Volvo típus). Mindez természetesen téves biztonságérzetet kelthet, mert az autóban utazóknak (gyermekeknek) a sötétített üveg megszűri a napfényt – kevesebb fényt enged át -, ezért automatikusan kitágul a pupillájuk és az UV A sugárzás akadálytalanul beáramlik a szemükbe, okozva ott akár maradandó károsodásokat. A barnulást okozó UV B sugárzást minden üveg szűri.

– A gyárilag színezett üvegeknek nincs hővédelmük, bár hővédő üvegnek adják el felárért.

Szilánkvédelemben egyáltalán nem részesíti az autó utasait, amely védelem a balesetek esetén millió irányba szétrepülő üvegszilánkok okozta súlyos vágási sérülések ellen nyújthatná a leghatékonyabb védelmet, mivel egyben tartaná az összetört üveget.

– Elegáns – megnyerő megjelenés.

– A gyárilag sötétített üvegek nem tudják felvenni a versenyt a különféle tulajdonságokkal

rendelkező Thomy® védőfóliákkal, de nem is pótolhatják.

Ezen információk alapján mindenki maga döntheti el, hogy a gyárilag sötétített üvegekre szükséges- e valamilyen Thomy® védőfóliát rendelnie vagy inkább kockáztat.

Az autóüveg-fóliázó szakma élvonalában eltöltött csaknem 3 évtized tapasztalata alapján hogyha Én családfőként a fenti felsorolásokból úgy érezném, hogy csak egy (szinte mindegyikre van) problémára nyújtana megoldást valamelyik Thomy® védőfólia, akkor Én biztosan megrendelném családom – gyermekeim valamint a saját védelmem,- kényelmem és biztonságom érdekében és nem kísérleteznék vagy kockáztatnék tovább, mert az egészségünk a tét, amiből csak egy van és arra minden eszközzel vigyáznunk kell. – Thomy –

Bővebb info: www.nagycsaladosfoliazas.hu