Az amerikai márka a szokványostól merőben eltérő működésével, innovatív megoldásaival, szupergyors elektromos autóival ért el hihetetlen népszerűséget az utóbbi másfél évtizedben.

A Tesla Magyarországon – köszönhetően az állami támogatási rendszernek is – jóval a régiós átlag fölötti számban fut az utakon, viszont mind ez idáig csak egyedi import keretében érkeztek be az országba.

A budapesti Tesla szalon már itthon is lehetővé teszi a márka modelljeinek a beszerzését.

A Tesla szalon megnyitásának köszönhetően most változott a helyzet, mi több, az Universal már az idei évben legalább 100 darab elektromos autó  értékesítésére számít. Mindez feltehetően nem is irreális célkitűzés, hiszen már a nyitást megelőzően közel 20 darab ügyfélrendelést regisztrálhattak. Felső határt maga a kaliforniai gyártó sem gördít a magyar partner elé, így a fővárosi cég volumenkorlátozás nélkül rendelhet a Tesla online rendszerében.

Bár a magyarországi Tesla szerviz megnyitása még várat magára, de szerencsére már ez ügyben is előrehaladott tárgyalások folynak az amerikai anyacéggel. Addig persze a leginkább kézenfekvő megoldás marad a bécsi szerviz felkeresése. További jó hír viszont a vásárlással kacérkodók számára, hogy áprilistól már az európai piacokon, így a budapesti Tesla szalon kínálatában is rendelhető a Model 3 Standard Plus változata, ami extrákkal együtt is beférhet az állami támogatási rendszer által szabott 20 millió forintos értékhatárba.