Sportos külső és minőségi utastér a Zafiránál

Az 1999-es bevezetés óta 2,7 millió Opel Zafira talált vevőre, ami nem véletlen. Az autót főképp családosok és üzletemberek vásárolják, akik hosszú utakra keresnek tágas, sokoldalú és kényelmes járművet, és tavaly szeptembertől már a megújult modellel találkozhatunk a márkakereskedőknél.

Új, dinamikus formájú fényszóró és sportosabb hűtőmaszk emeli ki az Opel Zafira 2016 -os friss designját, amiben a fényszórók a hűtőmaszkkal összeolvadva képeznek dekoratív egységet. Az Opel emblémát hordozó háromdimenziós krómléc kifut a két fényszóró belső ívéig, így még szélesebbnek mutatva a Zafirát. A markáns benyomást a márkára jellemző, dupla-ívű LED-es nappali menetfény erősíti, az első kerekek pedig izmosnak ható kerékívekben jutnak érvényre, így adva erőteljes, sportos és dinamikus fontrészt az autónak.

Új, dinamikus formájú fényszóró és sportosabb hűtőmaszk emeli ki az Opel Zafira 2016 -os friss designját, amiben a fényszórók a hűtőmaszkkal összeolvadva képeznek dekoratív egységet.

Új, dinamikus formájú fényszóró és sportosabb hűtőmaszk emeli ki az Opel Zafira 2016 -os friss designját, amiben a fényszórók a hűtőmaszkkal összeolvadva képeznek dekoratív egységet.

Az utastér elegánsabb, és optimálisabb előrepillantást biztosít. A belső térben az új Opel Zafira valamennyi fontos funkciója, a képernyő és a nyomógombok is a vezető kezére esnek. Az infotainment-rendszer monitora eddig a középkonzol felső részén volt, most érintőképernyő váltja fel kicsivel mélyebben beépítve. A megújult háromdimenziós kormánykerék nemcsak szép a légzsák kicsiny fedelével, hanem nagyon jól simul is a kézbe.

Rugalmasság és levegős atmoszféra jellemzi az  Opel Zafira 2016-os változatát

A vezető és utasai opcionális, hat irányban állítható ergonomikus ülésnek örvendhetnek. Ehhez járul a multifunkciós FlexRail középkonzol. Az első ülések közötti flexibilis tároló többek között egy nagy fiókot és italtartót foglal magában, ami alumíniumsíneken elcsúsztatható, hogy minél tökéletesebben ki lehessen használni a helyet.

A Zafirában a második sori utasokat tágas és komfortos tér fogadja. A középső ülés támlája előrehajtható, kényelmes kartámaszt képezve a két szélső ülésnek, amelyek ráadásul átlósan hátra és középre siklanak egy kissé, így akkora láb- és válltér alakul ki, mint egy felső osztályú limuzinban. A harmadik üléssor teljes egészében előrehajtható, eltűnik a padlóban, ami által sík rakodófelületet alkothat a poggyásztérben. A komfort sokkal többé teszi már az Ople Zafira 2016 -os kiadást egy egyszerű családi autónál. Flexibilis és tágas utasterében ellazulva lehet élvezni az utazást, akár üzleti ügyben, akár nyaralni megyünk.

 A komfort sokkal többé teszi már az Ople Zafira 2016 -os kiadást egy egyszerű családi autónál.

A komfort sokkal többé teszi már az Ople Zafira 2016 -os kiadást egy egyszerű családi autónál.

Kívánságra panoráma- szélvédő és panorámatető fokozza a komfortot és a térérzetet. Az üvegezés ilyenkor a géptetőtől csaknem a B-oszlopig ér, a panoráma-napfénytető pedig a szélvédőtől az autó hátuljáig nyúlik, még levegősebbé téve az utasteret.

Az Opel Zafira 2016 -ban sokkal többet nyújt számunkra a kényelmes utazásnál, hiszen akár kis furgonként is szolgálhat. Az öt ülés mögött mért csomagtér 710 literes, ami 1860 literre bővül, ha előrehajtjuk a második üléssort, de ezen túlmenően is még több mint harminc rakodóhely van benne. Rendkívül praktikus a jármű hátuljából fiókszerűen kihúzható kerékpártartó, amely négy bicikli szállítására alkalmas kiegészítő. A csomagtér egyébként ilyenkor is hozzáférhető, mert a kerékpártartót le lehet hajtani.

Biztonságos, egyéni és dinamikus az új Zafira

Az Opel mérnökei ezúttal is megfeleltek a márka jeligéjének, széles körnek elérhetővé téve a korszerű technikát, például a LED -es adaptív AFL fényszórót. Fénykévéje mindig automatikusan alkalmazkodik a pillanatnyi menethelyzethez, így biztosítva az optimális világítást, mások elvakítása nélkül. A rendszer kilenc különböző funkciót lát el.

Az Opel frontkamera legújabb változata is számos asszisztens rendszert támogat, mint például a jelzőtábla-felismerést. A követési-távolság jelző szintén a frontkamerával ismeri fel az előrébb haladó járműveket, míg az ütközési figyelmeztetés látható és hallható jelzést ad, ha veszélyesen lecsökken a távköz. A sáv-asszisztens automatikusan lép működésbe 60 km/óra fölött, és figyelmeztet a fogalmi sáv véletlenszerű elhagyására.

Az Opel Zafira 2016-ban tovább növelte komfortját az adaptív sebességszabályozóval és a FlexRide- futóművel. Az előbbi a hűtőmaszk mögötti radarérzékelőkkel tartja az előre beállított menetsebességet és követési távolságot. Az utóbbit három fokozatban, távoli, közepes, közeli módban választhatja meg a vezető. Az adaptív mechatronikus FlexRide futómű pedig folyamatosan alkalmazkodik az autós vezetési stílusához és a helyzethez.

A Zafira vásárlói jellemzően nagy motorkínálatból válogathatnak, hiszen ez a kategória egyetlen járműve, amely mindenféle hajtóművel rendelkezésre áll. Egyaránt kapható dinamikus benzines, dízel, cseppfolyós gáz, és földgáz üzemmel.