A Qashqai helye garantált az autóipar történelemkönyveiben. Életre hívta a C szabadidő-autó szegmenst, és egyedülálló 10,3%-os piaci részesedésével azóta is élen jár ott az eladásokban, hiába jelent meg közben több mint 20 versenytársa. Egyszerűbben megfogalmazva a Nissan Qashqai 2017-re, a gyártó 83 éves európai történelmének legsikeresebb modelljévé vált.

Tíz évvel ezelőtti bemutatkozása óta több mint 2,3 millió darabot adtak el belőle, és több mint 80 díjat zsebelt be, köztük 19 Év Autója elismerést. Mindezeken túl még az autóiparban megszokott modell-életciklusokra is rácáfolt. Csak 2017 márciusában 33,000 példány talált gazdára.

A Nissan Qashqai facelift 2017-ben hozott egy ötödik felszereltségi szintet is Tekna+ néven, mely a legmagasabb kategória a Visia, Acenta, N-Connecta és Tekna változatok felett.

A Nissan Qashqai facelift 2017-ben hozott egy ötödik felszereltségi szintet is Tekna+ néven, mely a legmagasabb kategória a Visia, Acenta, N-Connecta és Tekna változatok felett.

A Nissan Qashqai facelift 2017-es fejlesztései négy területre koncentrálódtak. Megújult külső formaterv, magasabb minőséget képviselő belső tér, a vezetési élmény továbbfejlesztése, és végül, de nem utolsó sorban, az új Nissan Intelligent Mobility technológiák. Mindezek célja, hogy az ügyfelek még nagyobb kényelmet és nyugalmat élvezhessenek autójukban. Ezt demonstrálva a Nissan Qashqai facelift 2017-ben hozott egy ötödik felszereltségi szintet is Tekna+ néven, mely a legmagasabb kategória a Visia, Acenta, N-Connecta és Tekna változatok felett.

Az új Qashqai változásai talán az utastérben a legszembetűnőbbek. Szintén megkapta az új Micra és X-Trail esetében már megismert D-alakú ergonómikus kormánykereket, de a légbeömlők és a belső ajtókilincsek felületkezelése is jobb minőségű lett, illetve javult az anyagok tapintása is. Az Xtronic CVT automataváltó karja bőr váltószoknyát kapott, és felszereltségi szinttől függetlenül már mind a négy ablakhoz elektromos automata ablakemelő jár. Mindemellett az összes ablak egyszerre nyitható és zárható távirányítóval is, az N-Connecta szinttől pedig teljesen átdolgozott prémium minőségű ülések kerültek az autóba.

A Nissan Qashqai facelift 2017-es módosításai talán az utastérben a legszembetűnőbbek. Szintén megkapta a D-alakú ergonómikus kormánykereket, de a légbeömlők és a belső ajtókilincsek felületkezelése is jobb minőségű lett.

A Nissan Qashqai facelift 2017-es módosításai talán az utastérben a legszembetűnőbbek. Szintén megkapta a D-alakú ergonómikus kormánykereket, de a légbeömlők és a belső ajtókilincsek felületkezelése is jobb minőségű lett.

Az ügyfelek visszajelzéseinek megfelelően a Nissan Qashqai facelift 2017-es változatában két infotainment rendszer is megújult. Most először az alapfelszereltség része a DAB digitális rádió, míg az érintőképernyős NissanConnect navigáció intelligens, az alkalmazásokra emlékeztető kezelőfelületet kapott. A NissanConnect rendszert a jobb vétel és a korszerűbb megjelenés érdekében a tetőre szerelt cápauszony formájú antenna egészíti ki.

A BOSE Premium hangtechnika megjelenésével – az eddigi kettő helyett – immáron három féle hangrendszer választható a Nissan Qashqaihoz facelift 2017-es modelljeihez, de a két már ismert technika is módosításokon esett át, hogy a megváltozott utastérben is optimális teljesítményt nyújtson

A 430 literes méretével a csomagtér kifejezetten rugalmasan használható az új Qashqai-ban, és a 60:40 arányban osztott hátsó üléssor ledöntésével akár 860 literesre növelhető.

A 430 literes méretével a csomagtér kifejezetten rugalmasan használható az új Qashqai-ban, és a 60:40 arányban osztott hátsó üléssor ledöntésével akár 860 literesre növelhető.

A Nissan Qashqait tágas utastere alapból sokoldalú járművé teszi okos tárolási megoldásokkal és egyéb praktikus funkciókkal. A 430 literes méretével a csomagtér kifejezetten rugalmasan használható, és a 60:40 arányban osztott hátsó üléssor ledöntésével 860 literesre növelhető. A csomagtérben természetesen megtalálható a Nissan innovatív poggyásztér-elválasztó rendszere is, amely a polcok és elválasztóelemek 18 különféle konfigurációját teszi lehetővé.

A karosszéria módosításainak köszönhetően a Nissan Qashqai méretek csak az autó hosszúságát tekintve változtak, 17 mm-rel lett hosszabb elődjénél, így 4377 mm helyett már 4394 mm. A 1806 mm-es szélessége és 1595 mm-es magassága nem változott. Az új Qashqai külső színválasztéka, melyben hagyományos metál és gyöngyház változatok is megtalálhatóak, két új színnel bővült azon ügyfelek kedvéért, akik szeretnének kitűnni az utca tömegéből. Ezek az Élénk kék és a Gesztenyebarna.

A ProPilot 2018 tavaszán debütál az új Qashqaiban. Ez az első lépés a márka önvezető modelljei felé, melynek eredményeképpen a vezetők nagyobb szabadságot kapnak, hiszen ez a technológia leveszi róluk az autózás monoton és unalmas elemeinek terhét, ha éppen úgy szeretnék, és már aki ezt egyáltalán szeretné. A ProPilot autópályán akár sűrű forgalomban, akár nagy sebességű utazásnál képes a kormányzás, a gázpedál és a fékek kezelésére amennyiben nincs szükség sávváltásra. A rendszer három technológia, a Sávelhagyásjelzés, Intelligens sebességtartó automatika, és Forgalmi torlódás asszisztens együttműködésén alapul. A kapott információk a műszerek között található kijelzőn lesznek majd láthatók. A ProPilot-tal kapcsolatos részletes információk egyébként a megjelenés előtt nem sokkal fognak majd nyilvánosságra kerülni.

A Nissan Qashqai facelift 2017-ben is megtartotta motorválasztékát. A dízelek 1,5 és 1,6 literes 110, illetve 130 lóerős változatban érhetőek el, valamint a benzines 1,2-es 115, és az 1,6-os 163 lóerős teljesítménnyel. Az újításoknak köszönhetően a Nissan Qashqai ára várhatóan még erősebben függ majd a felszereltség szintjétől, a belépő modell 5.880.000 forintról indul.