A Peugeot 208 1.6 BlueHDi, egy Ice Silver névre hallgató matt szürke fényezést kapott, amit még kiegészítettek néhány megújuló dekorelemmel a franciák. Csinos kis forma, divatos, trendi design, stílusos megjelenés, s bár már néhány éve a piacon van – sőt, a modellfrissítésen is túlesett –, ma sem tűnik régimódinak.

A Peugeot 208 kvalitásairól már többször beszámoltunk, s most egy olyan modell járt nálunk, amilyet a konkurensek közül csak kevesek kínálnak. A mattfényezés nem minden esetben tesz széppé egy autót, de a különlegesség általában garantált. Ennek a kis Peugeot-nak viszont jól áll ez a megoldás, és tökéletes példa arra, hogy csillogás nélkül is ki lehet tűnni a tömegből.

Igazából egy kisautóban bőven elég is annyi, mint amit a Peugeot 208 1.6 BlueHDi motorja ad nekünk.

Igazából egy kisautóban bőven elég is annyi, mint amit a Peugeot 208 1.6 BlueHDi motorja ad nekünk.

Ráadásul ennek a mattfényezésnek a 145 ezer forintos ára nem az az összeg, amire sokadjára is nemet mond az ember. Tapintásra érdes a felület, s a gyártó állítása szerint a hagyományos fényezésnél strapabíróbb ez a bevonat. A Ice Silver festést feldobták még a franciák néhány aprósággal. A Lime Yellow külső design csomaggal a kocsin körbe élénk, neonzöldes részletekkel törhetjük meg plusz 60 ezer forintért a szürkeséget – már ami a színezést illeti, de az alsó légbeömlőn, a visszapillantón vagy a Peugeot feliraton is találunk egy kis zöldséget.

Az utasteret is megszínesítették némi zöldüléssel. Ilyen színnel díszítették a kormányon és a váltón a varrást, de megjelenik a lime a bőr-szövet az üléskárpiton és az ajtó lézergravírozott fogantyúján is. A Lime Yellow belső designcsomag része még az állítható magasságú utasülés, valamint a króm légbeömlők, a váltógomb és még pár betét.

Valószínűleg a legjobb választás a Peugeot 208 esetében a 1,6 literes nyolcszelepes turbódízel motor. Ez az erősebb kivitelben – ami nálunk is járt – 120 lóerőt tud, 285 Nm-es nyomatékkal. Ha az élet úgy hozza, bármikor bátran odaléphetünk a gáznak, van benne erő a gyorsításhoz. Igazából egy kis autóban bőven elég is ennyi, mint amit a Peugeot 208 1.6 BlueHDi motorja ad nekünk. Hitetlenkedve olvassa az ember a gyári adatokban, hogy városban is akár 5 liter alatt tartható az étvágy. Nos, ennél a motornál ez igaz. Odafigyelve 4–4,5 literrel is eljárhatunk a dugókkal spékelt nagyvárosban.

A Peugeot 208 1.6 BlueHDi Allure Ice Silver egyetlen gyenge pontja az ára. Mert bármennyire is egyedi és stílusos kocsi, az 5 955 000 forint árcédula láttán azért sokan már más márkánál is körülnéznek.