A Golf és a Passat után várható volt, hogy hamarosan a Touareg konnektoros változatát is piacra dobják a németek.

Azért, hogy már első pillantásra tudassák mivel is van dolgunk, a bőkezűen felszerelt Volkswagen Touareg R plug-in hybrid kiadása rögtön kapott is egy mutatós, Black Style névre hallgató dizájncsomagot, és persze a 20 collos keréktárcsák sem maradhattak el.

Természetesen a konnektoros Touareg R utastere is hozza a márkától megszokott minőségi színvonalat.

Természetesen a konnektoros Touareg R utastere is hozza a márkától megszokott minőségi színvonalat.

Persze mint tipikus Volkswagen R modell, a Touareg R is kiemelkedően dinamikus teljesítményt nyújt. A motorháztető alatt egy 340 lóerős 3 literes V6-os benzinmotor és egy 136 lóerős elektromos motor dolgozik, melyek az összteljesítmény szintjén akár 462 lóerő leadására is képesek.

Szinté a hibridhajtás része még egy a csomagtartó aljára beépített 14.4 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor, bár a tisztán elektromos hatótávról egyelőre nincsenek pontos információink. Azt viszont tudni, hogy amennyiben az akkumulátor megfelelően fel van töltve, az első induláskor a Volkswagen Touareg R plug-in hybrid csak az elektromos motort használja, ezzel is takarékoskodva az üzembentartójának.

Mindez természetesen azt is biztosítja, hogy a konnektoros Touareg a lehető legközelebb legyen a zéró kibocsátáshoz, illetve jelenleg ez a hibrid-stratégia kínálja a legnagyobb megtakarítási potenciált is egyben. A VW Touareg R-rel teljesen elektromos üzemmódban közel 140 km/órás sebesség érhető el, míg a maximális végsebességet 250 km/óránál szabályozza le az elektronika. Az összkerékhajtáshoz egy nyolcfokozatú automata juttatja el az erőt.