A Golf vitathatatlanul az egyik legsikeresebb modellsorozat a világon, amiről az eddig eladott több mint 35 millió jármű is hiteles bizonyságot tesz.

Bármelyik szériáját is vesszük, az adott kor színvonalán kategóriájában mindig hozott valami újat, és nincs ez másképp a Volkswagen Golf 8-as, azaz a 2020-ban érkező új generáció esetében sem.

A 2020-ban érkező Volkswagen Golf 8-as már egyértelműen a zöldebb technológiákra tette le a voksát.

A 2020-ban érkező Volkswagen Golf 8-as már egyértelműen a zöldebb technológiákra tette le a voksát.

 

Napjaink egyre zöldebb kihívásainak megfelelően most a főhangsúly természetesen a károsanyag-kibocsátás csökkentésén volt, így egy adott szérián belül eddig soha nem látott alternatív motorválasztékot biztosít majd. A Volkswagen Golf 8 bemutatóján látottak alapján nem kevesebb, mint öt hibrid hajtás lesz majd elérhető.

Ebből három az eTSI néven forgalmazott lágy hibrid technológiával, amely ugyan teljesen tiszta elektromos hajtásra nem képes, de jelentős üzemanyag megtakarítást és zöldebb használhatóság biztosít, illetve kettő plug-in hybrid, azaz konnektorról is tölthető kivitelben.

A lágy hibridek 110, 130 és 150, a konnektorosok pedig 204 és 205 lóerős változatban lesznek elérhetőek. Utóbbiak a nagyobb akkumulátoroknak köszönhetően mintegy 60 kilométert tudnak majd emissziómentesen megtenni. A 8-as Golf kínálatában szerepel még két négyhengeres benzines 90 és 110, két szintén négyhengeres dízel 115 és 150, illetve egy földgázhajtású TGI erőforrás 130 lóerő teljesítménnyel. A Volkswagen Golf 8 megjelenése a kereskedésekben várhatóan 2020 elejére várható, de az itthoni árakról egyelőre még nem láttak napvilágot hivatalos információk.