A+ A A-

Ford EcoSport 1.0 EcoBoost Titanium – Egy fura fazon

A Ford EcoSport több szempontból is hendikeppel indul az erős mezőnyben.

Eredetileg a latin-amerikai fejlődő világnak szánták a Ford EcoSportot, de minket is megkínáltak belőle. Az SUV-k nagyon futnak Európába, így nem tűnt vakmerőségnek piacra dobni mifelénk sem a Fusion helyét átvevő, jelenleg még brazíliai gyártású EcoSportot. Ugyanakkor mégis beszédesek a Ford of Europe vezérek szavai, mert kijelentették, hogy továbbra is kitartanak a fura fazonú miniterepjárójuk mellett. Hogy miért kell ezt hangsúlyozni? Hát, talán azért, mert az autó nem az a típus, ami első pillantásra eladja magát a formájával. Bár abszolút fordos a stílusa, mégis kissé aránytalan a külseje. És ez valószínűleg az eladásokon is meglátszik, mármint nálunk, Európában. Az olyan riválisokkal szemben, mint például a Renault Captur, a Mazda CX-3, a Fiat 500X, az Opel Mokka X, vagy akár a Nissan Juke is, annyi esélye van ennek a kis Ford crossovernek, mint egérnek a macska szájában.

Hirdetés

A Ford EcoSportot eredetileg olcsónak tervezték, és a belsőt végigmustrálva, gondolhatnánk az is, – ám dehogyis. Hogy Latin-Amerikában is el tudják adni, megfizethetővé kellett tenni, s ez erősen látszik az utastér anyaghasználatán. Belül a formák fordosak, ám a sprőd műanyagok színvonala inkább a Daciához áll közelebb. Ami még nem is lenne akkora gond, ám a román eladási sikermodell, a Duster azért jóval olcsóbb. Anyagminősége, illesztései a márkára nem jellemző színvonalat és egyenetlenségeket mutatnak. A Ford EcoSportot méretei által nyújtott helykínálat jó, kényelmes, az ülések mérete éppen elegendő, tömésük hozza az átlagot, ám a komfortérzet mégis szegényes. A műbőr/szövet kárpitozáson nagyon érezni, hogy ezt az autót a fejlődő piacoknak szánták. Ugyanakkor egészen nagy, a jelentős helyigénnyel oldalra nyíló ajtót leszámítva praktikus a csomagtér.
A Ford EcoSport nálunk a háromszoros Év Motorja díjas, 1,0 literes EcoBoost, közvetlen befecskendezésű, turbós benzines erőforrással járt. A 125 lóerős teljesítménnyel nem virgonckodhatunk, de városban nem rossz, a 8 literhez közelitő Ford EcoSport fogyasztás azonban erős egy ekkora motortól. A vezetési élmény amúgy korrekt, akár csak a többi Fordban.
Az hogy valami nem stimmel az autóval, azt jól mutatja Jim Farley, a Ford of Europe vezetőjének nyilatkozata is, miszerint még az idén kap egy kis frissítést a modell, és a gyártást is átköltöztetik Romániába, amivel azért sokat javulhatnak az EcoSport esélyei Európában. A felújítás elsősorban a belső teret érinti majd. Azt ugyanakkor már most kijelenthetjük, a Ford EcoSport ár szempontjából komoly kihívás elé néz a mezőnyben. A 1.0 EcoBoost Titanium 6 188 000 Forint.

Utoljára frissítve: 2017. április 17., hétfő 11:24
Értékelés:
(2 szavazat)
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Hirdetés
Hirdetés

Legolvasottabb

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next

 

© 2012. Opramedia Kft. | Minden jog fenntartva!

Csatlakozz!