A Fiat Panda jövőre is hozza a rá jellemző egyedi stílust, a könnyű felhasználhatóságot és az egyszerűséget. Bemutatása óta a Panda összetéveszthetetlen személyiséggel és jellegzetes karakterrel rendelkezik. Ezek testet öltenek a modell mindhárom változatában, a városi autóban, a Fiat Panda 4×4-es, és a Cross kivitelekben egyaránt.

A kompakt, külső Fiat Panda méretek maximális belső teret kínálnak többféle ülésrendezési lehetőséggel, hogy számos szállítási feladatnak is eleget tehessen. Gazdaságos motorválasztéka és a gazdag külső-belső színkombinációi révén továbbra is széleskörű vásárlói igényeknek próbál megfelelni. A bemutató alatt megismert új design most viszont kiegészül az új Uconnect TM szórakoztató rendszerrel és az azon keresztül elérhető alkalmazásokkal, valamint aktív biztonsági rendszerekkel is.

Az új Fiat Panda ár 2.990.000 Forintról indul, és igényeink, elvárásaink szerint ezt bőven csinosítgathatjuk még fölfelé.

Az új Fiat Panda ár 2.990.000 Forintról indul, és igényeink, elvárásaink szerint ezt bőven csinosítgathatjuk még fölfelé.

Az új Fiat Panda méretei nem változtak, 365 cm hosszú, 164 cm széles és 155 cm magas, de újdonság a két új fényezés, és a két új alumínium keréktárcsa. Az Easy felszereltségi szinthez járó 14 colos acélfelniket takaró dísztárcsák a dinamizmust és a tartósságot sugallják, míg a 15 colos könnyűfém keréktárcsák inkább az eleganciát próbálják fokozni. Utóbbiak az Easy és Lounge változatokhoz ezüstszínben rendelhetők, de a Panda 4×4-es változathoz már az alapfelszereltség részeként járnak.

Az új Panda belseje is modernebb lett. A kormánykerék kellemes tapintású és dupla középső küllője igény szerint kétféle, ezüst vagy titán kivitelben választható, összhangban a műszerfal és az üléskárpitok színeivel. Az Easy kivitelhez opcióként a multifunkciós kormány, és a bőr kormányborítás is választható, amik egyébként a Lounge változaton már az alapfelszereltség részét képezik. Ugyanakkor a Fiat Panda 4×4-es kivitele már alapból bőrkormánnyal, az autóhifi rendszert irányító gombokkal és titán küllővel készül. Minden felszereltségi szinten felfrissültek az üléskárpitok színei és mintái, valamint az új színkombinációkat kontrasztos varrásokkal egészítették ki.

Kategóriájához mérten a Fiat Panda 2017-es Uconnect felszereltsége már minden igényt kielégít.

Kategóriájához mérten a Fiat Panda 2017-es Uconnect felszereltsége már minden igényt kielégít.

Az autó bemutató után továbbra is elmondható, hogy a Fiat Panda 2017-es kiadása magában hordoz minden olyan tulajdonságot, amivel a kategóriája egyik legkedveltebb és legpraktikusabb modellje lehet. A nagy szögben nyitható ajtók, az akár 5 fő számára is kényelmes utastér mellett a szegmens legnagyobb csomagterével rendelkezik, melynek térfogata 225 literről a hátsó üléstámlák előre döntésével akár 870 literesre növelhető. A Fiat Panda 2017-ben is a lehető legnagyobb szabadságot kínálja térkihasználásban a számtalan beépített tárolóhellyel és a sokféleképpen variálható első és hátsó üléseivel.

A Fiat Panda műszaki adatai általában véve jónak mondhatók, és motorkínálatának minden tagja teljesíti az Euro 6 károsanyag-kibocsátási normát is. Az 1,2 literes 69 lóerős négyhengeres motor benzines és benzin-LPG változatban is elérhető, míg az 1,3 literes Multijet 95 lóerős dízelmotorral választható. A kéthengeres 0,9 literes 80 lóerős TwinAir turbó pedig CNG változatban rendelhető.

Kategóriájához mérten a Fiat Panda 2017-es Uconnect felszereltsége is minden igényt kielégít. Az Easy verzión az MP3-as rádió és a manuális klíma az alapfelszereltség része, de a Lounge, a 4×4 és a Cross változatok már a Uconnect TM információs- és szórakoztató rendszerrel is rendelkeznek. A Uconnect TM okostelefon támogatást is nyújt Android és iOS rendszerekre.

A rendszer képes kezelni a Bluetooth 2.1 szabványt, mely audio streaming-et is nyújt, valamint a hangfelismerő funkcióval szintén rendelkezik. Az AUX és az USB adatcsatlakozó a kesztyűtartóban található, de például MP3 lejátszásra Bluetooth-on keresztül is lehetőség van.

Az Uconnect alkalmazással a telefonunk gyakorlatilag a Fiat Panda 2017 részévé tud válni. Az eszköz képernyőjén keresztül az összes szórakoztató funkció elérhető, a rádióállomás keresés, lejátszási listák közötti váltás, hangerőállítás, hívások és szöveges üzenetek kezelése, a naptár megtekintése, vagy akár a valós idejű időjárási adatok lekérése.

Olyan szolgáltatások szintén elérhetőek vele, mint a Find myCar, ami segít visszatalálni a leparkolt járműhöz, a még környezetkímélőbb vezetési stílust elősegítő eco:Drive, a legközelebbi márkaszervizhez elvezető Find Workshop, vagy a my:Car, ami egy elektronikus kezelési- és szervizkönyv, közvetlen segély- és vevőszolgálati kapcsolattal. Az új Panda Uconnect kezelői felületét úgy tervezték, hogy az lehetővé tegye az okostelefon funkciók lehető legszélesebb körű használatát, és így a vezető a figyelmét elsősorban az útra fókuszálhassa.

Az új Fiat Panda ár 2.990.000 Forintról indul, és igényeink, elvárásaink szerint ezt bőven csinosítgathatjuk még fölfelé.