A Fabia és az Octavia közé pozícionált Skoda Rapid és a Skoda Rapid kombi változata, azaz a Spaceback esetében ugyan kevesebb változtatást eszközöltek a csehek, de szerencsére az mind előnyére vált. Kivéve talán az 1.2-es TSI motor kivételét a kínálatból.

A külső változások elsősorban a Skoda Rapid orrán feltűnőek, a lökhárítója új tervezésű, alsó részén pedig átdolgozott ködlámpákat kapott. A far a sötétített, s a márkára jellemző C-alakzatot formáló hátsó lámpatestek révén kelt sportosabb benyomást, az új Skoda Rapid kombi külső ismertetőjegye pedig az üvegborítású csomagtér ajtó.

Fényszórói immár az energiatakarékos Bi-Xenon technikával működnek, extraként akár LED-es nappali menetfénnyel. Az utastérben többek között a négy ajtó és a műszerfal dekorációs betétjeit, valamint a klíma kezelőpaneljét is átdolgozták a tervezők.

Az új Skoda Rapid műszaki adatok közül a legkiemelkedőbb talán, hogy motorkínálata bővült ugyan, de mégis szegényebb lett az 1.2-es 4 hengeres TSI-vel. Ennek a helyére léptek be az 1 literes háromhengeresek, melyek két teljesítménylépcsőben állnak rendelkezésre 95 és 110 lóerővel. Nem hivatalos adatok szerint a Skoda Rapid fogyasztás az új motorok estében 4,4 és 4,5 liter körül várható.

A külső változások elsősorban a Skoda Rapid orrán feltűnőek, a lökhárítója új tervezésű, alsó részén pedig átdolgozott ködlámpákat kapott.

A külső változások elsősorban a Skoda Rapid orrán feltűnőek, a lökhárítója új tervezésű, alsó részén pedig átdolgozott ködlámpákat kapott.

Új konstrukciójának köszönhetően tíz kilogrammal könnyebb az eddig alkalmazott 1,2 literes aggregátnál, illetve lényegesen jobb fogyasztást és károsanyag-kibocsátást produkál. A motorpaletta többi tagja maradt a régi. Azaz továbbra is megtaláljuk az 1.4-es TSI erőforrásokat 125 lóerővel és a dízelek kínálatában pedig az 1.4 és 1.6 literes TDI motorokat 90 illetve 116 lóerős teljesítménylépcsőben.

Újdonság a Skoda Rapid és Spaceback változat esetében, a WLAN hotspot opció, és többek között a Care Connect szolgáltatás is, mely számos helyzetben segítheti a vezetőt és minden felszereltségi szinthez elérhető. Az adatforgalom egy előfizetéses, beépített SIM-kártyán keresztül zajlik. A Care Connect szolgáltatások közé tartozik a műszaki segélyhívás (Breakdown Call), amellyel meghibásodás esetén hívható segítség, illetve megválaszolhatók a járműtechnikával kapcsolatban felmerült kérdések.

A proaktív szerviz (Proactive Service) segítségével pedig a műhely számára releváns járműadatok még a szervizidőpontot megelőzően a Skoda márkaszervizbe továbbíthatók. A Skoda Connect App segítségével a vezető a távolból kérheti le okostelefonjára a Skoda Rapid és Skoda Rapid Spaceback bizonyos állapotjelzőit, egyebek mellett az ajtók, az ablakok zárt állapotára vagy éppen az üzemanyagszintre vonatkozóan. A kínálat része még az automatikus vészhívás (Emergency Call) is, amely balesetet követően önműködően kapcsolatba lép a segélyközponttal, de manuálisan is kezelhető.