A Fabia és az Octavia közé pozícionált Skoda Rapid és a Skoda Rapid kombi változata, azaz a Spaceback esetében ugyan kevesebb változtatást eszközöltek a csehek, de szerencsére az mind előnyére vált. Kivéve talán az 1.2-es TSI motor kivételét a kínálatból.

A külső változások elsősorban a Skoda Rapid orrán feltűnőek, a lökhárítója új tervezésű, alsó részén pedig átdolgozott ködlámpákat kapott. A far a sötétített, s a márkára jellemző C-alakzatot formáló hátsó lámpatestek révén kelt sportosabb benyomást, az új Skoda Rapid kombi külső ismertetőjegye pedig az üvegborítású csomagtér ajtó.

Fényszórói immár az energiatakarékos Bi-Xenon technikával működnek, extraként akár LED-es nappali menetfénnyel. Az utastérben többek között a négy ajtó és a műszerfal dekorációs betétjeit, valamint a klíma kezelőpaneljét is átdolgozták a tervezők.

A külső változások elsősorban a Skoda Rapid orrán feltűnőek, a lökhárítója új tervezésű, alsó részén pedig átdolgozott ködlámpákat kapott.

A külső változások elsősorban a Skoda Rapid orrán feltűnőek, a lökhárítója új tervezésű, alsó részén pedig átdolgozott ködlámpákat kapott.

Az új Skoda Rapid műszaki adatok közül a legkiemelkedőbb talán, hogy motorkínálata bővült ugyan, de mégis szegényebb lett az 1.2-es 4 hengeres TSI-vel. Ennek a helyére léptek be az 1 literes háromhengeresek, melyek két teljesítménylépcsőben állnak rendelkezésre 95 és 110 lóerővel. Nem hivatalos adatok szerint a Skoda Rapid fogyasztás az új motorok estében 4,4 és 4,5 liter körül várható.

Új konstrukciójának köszönhetően tíz kilogrammal könnyebb az eddig alkalmazott 1,2 literes aggregátnál, illetve lényegesen jobb fogyasztást és károsanyag-kibocsátást produkál. A motorpaletta többi tagja maradt a régi. Azaz továbbra is megtaláljuk az 1.4-es TSI erőforrásokat 125 lóerővel és a dízelek kínálatában pedig az 1.4 és 1.6 literes TDI motorokat 90 illetve 116 lóerős teljesítménylépcsőben.

Újdonság a Skoda Rapid és Spaceback változat esetében, a WLAN hotspot opció, és többek között a Care Connect szolgáltatás is, mely számos helyzetben segítheti a vezetőt és minden felszereltségi szinthez elérhető. Az adatforgalom egy előfizetéses, beépített SIM-kártyán keresztül zajlik. A Care Connect szolgáltatások közé tartozik a műszaki segélyhívás (Breakdown Call), amellyel meghibásodás esetén hívható segítség, illetve megválaszolhatók a járműtechnikával kapcsolatban felmerült kérdések.

A proaktív szerviz (Proactive Service) segítségével pedig a műhely számára releváns járműadatok még a szervizidőpontot megelőzően a Skoda márkaszervizbe továbbíthatók. A Skoda Connect App segítségével a vezető a távolból kérheti le okostelefonjára a Skoda Rapid és Skoda Rapid Spaceback bizonyos állapotjelzőit, egyebek mellett az ajtók, az ablakok zárt állapotára vagy éppen az üzemanyagszintre vonatkozóan. A kínálat része még az automatikus vészhívás (Emergency Call) is, amely balesetet követően önműködően kapcsolatba lép a segélyközponttal, de manuálisan is kezelhető.