A belsőégésű motorral készült változatokhoz hasonlóan az Citroen Berlingo elektromos kivitele is kétféle karosszériahosszal kapható. Az L1 változat 4,38 méter, az L2 4,63 méter hosszú. Az elektromos Berlingo meghajtásáról a nagy teljesítményű állandó mágneses szinkronmotor gondoskodik, melynek névleges teljesítménye 67 lóerő, folyamatosan rendelkezésre álló nyomatéka pedig 200 Nm. Tengelykapcsoló nélküli állandó áttétele lendületet és rugalmasságot biztosít az indulástól egészen a gyorsítás végéig.

Az autó fordulatszám-csökkentő áttétele tulajdonképpen a váltót helyettesíti, így lehetővé téve számunkra az állandó, de maximum 200Nm nyomatékot a 0 és 1500 fordulat/perc közötti tartományban. Az autó motorterében elhelyezett elektromos hajtásláncot két nagy energiasűrűségű lítium-ion akkumulátor csomag táplálja melyek teljesítménye 22,5 kW/h. Az elektromos Berlingo számára ezek közel 170 km-es hatótávolságot biztosítanak, feltöltésük történhet normál módon 230 voltos hálózatban, illetve 380 voltos gyorsfeltöltővel. Ez utóbbival már közel 30 perc alatt elérhető a 80 százalékos feltöltöttség 95 amperes áramerősség mellett.

Az elektromos Berlingo számos pluszt is kínál részünkre, melyek nagyban segítik az energiatakarékos vezetést. A teljesítménykijelző valós időben tájékoztat az akkumulátor által leadott teljesítményről, valamint a lassítás és a fékezés során visszanyert energia szintjéről, a járulékos fogyasztáskijelző pedig a fő akkumulátor által működtetett fűtőrendszer és klímaberendezés fogyasztását mutatja. A lassításkor és fékezéskor felszabaduló mozgási energiát pedig a Citroen Berlingo Electric a folyamatos újratöltésére használja fel.

Az elektromos Berlingo egyaránt valós időben tájékoztat az akkumulátor által leadott teljesítményről, valamint a lassítás és a fékezés során visszanyert energia szintjéről

Az elektromos Berlingo egyaránt valós időben tájékoztat az akkumulátor által leadott teljesítményről, valamint a lassítás és a fékezés során visszanyert energia szintjéről

Az elektromos Berlingo esetében is rendelhető az Extenso fülke amelyben 3 személy utazhat, valamint az ülései állíthatók és lehajthatók, ezzel is tovább növelve alakíthatóságát és kihasználhatóságát. Az L1 változat maximális raktérfogata 3,7, az L2-é 4,1 köbméter. A raktér hossza a padlószinten a megrendelt változattól függően 1,80, illetve 2,05 m lehet, az utasok üléseinek lehajtásával pedig akár 3,00 m-re, illetve 3,25 m-re növelhető. A hasznos terhelhetőség az L1 változat esetében elérheti a 636 kg-t. Az autó elektromos működtetésű fűtő- és légkondicionáló rendszere energiatakarékos ECO üzemmóddal is rendelkezik, illetve már alapfelszerelés a dombsegéd, az elektronikus menetstabilizáló rendszerrel egybekötött visszagurulásgátló is. Az elektromos Berlingo ára az L1 méretváltozat esetében nettó 7.729.000 Forintról indul.