Formai megoldásai alapján nyugodtan nevezhetjük a Volkswagen Arteont a CC utódjának, bár méreteit tekintve meghaladja azt. Az új prémium kategóriás modell hosszúsága 4862, szélessége 1871, magassága 1427, a tengelytávolság 2841 milliméter. Ezek a számok bőséges lehetőséget biztosítottak a kényelmes utastér kialakításra a tervezőknek, de az alapból 563 literes csomagtér is rendesen feltornázható egészen 1557 literig, ami már kellően sok lehetőséget biztosít a csomagok elhelyezésre. Formailag tükrözi pozícióját a családon belül, de le sem tagadhatná származását. Egy vérbeli Volkswagen, annak minden jellemvonásával, ami jelenleg háromféle aggregáttal rendelhető a hazai márkakereskedésekben.

Ahogy a prémium autókhoz illik, az Arteon is kényelemes utastér kialakítást kapott, abszolút minőségi anyagok felhasználásával.

Ahogy a prémium autókhoz illik, az Arteon is kényelemes utastér kialakítást kapott, abszolút minőségi anyagok felhasználásával.

Két kétliteres dízel meghajtásúval, egy 150 lóerőssel és 240 lóerős biturbó változattal, illetve a Volkswagen szintén kétliteres TSI motorjával, 280 lóerős teljesítménnyel. Ezek közöl az R-line 2.0 TDI változatról részletesebben Volkswagen Arteon tesztünkben olvashattok. A belépő fölött egyébként még három felszereltségi szint érhető el, ahol az Elegance a kényelemre az R-line pedig a sportosabb vezetési paraméterekre fókuszál. A Volkswagen Arteon ár 10.7 millióról indul a 150 lóerős dízel esetében, és szépen lépdel fölfelé a teljesítmény és felszereltségek függvényében. Ugyanakkor várhatóan már az ősszel megérkeznek a kisebb változatok is.