A Toyota GT86 2017-es verzióján olyan jelentős, bár inkább csak formai változásokat vezettek be, amelyek ismételten kihangsúlyozzák azokat a teljesítményjellemzőket, amelyek meghatározzák ezt a modellt. A módosítások ugyanakkor tökéletesebb minőséget, gazdagabb felszereltséget is hoztak.

A Toyota GT86 a módosítások ellenére is maradt ami volt, egy vérbeli, orrmotoros, hátsókerék-hajtású kupé.

A Toyota GT86 a módosítások ellenére is maradt ami volt, egy vérbeli, orrmotoros, hátsókerék-hajtású kupé.

A Toyota GT86 részletekbe menő aerodinamikai fejlesztései között megtaláljuk az új, alacsonyabb orrészt, a módosított első és hátsó lökhárítókat, valamint az elöl és oldalt elhelyezett szárnyacskákat, amelyek stratégiai elhelyezésüknek köszönhetően elsimítják az autó körül ébredő légörvényeket.

A kétliteres motoron nem változtattak a mérnökök. A coupe megőrizte egyedülálló hajtáslánc-konfigurációját, amelyben a kisméretű, elöl elhelyezett, 200 lóerős boxer szívómotor, hatfokozatú kézi vagy ECT automata sebességváltón keresztül hajtja a hátsó kerekeket.

A Toyota GT86 élvezetes vezethetőségére utal az új, külön aktiválható Track (versenypálya) üzemmód is, amelyben a vezető maga határozhatja meg, hogy milyen mértékben avatkozzanak bele a vezetésbe a menetstabilizáló és kipörgésgátló rendszerek, amiket akár ki is lehet kapcsolni.